callesmat

Direktlänk till inlägg 20 december 2008

Fredagswok

Av admin. - 20 december 2008 21:22

Wokade igår.

Började med att tärna tofu. Finhackade ingefära o vitlök.

Fräste detta i olja. Kryddade med kinakryddor, curry, chilipulver o salt.

Sen hade jag i grovhackad mangold. Lät detta dra ett tag.

Tillsatte wokgrönsaker på påse. Lät detta fräsa under lock några minuter. Sen hade jag i kokosmjölk o grön curry pasta o citronsaft.

Lät detta dra ett tag osså. Smakade av med salt o pappar.

Serverade till detta gult ris med smak av kina kryddor o en salsa på finhackade tomater, morötter o gurka.



///M

 
 
Löppz

Löppz

20 december 2008 21:26

gött gött låter d

http://lopplottan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Calle

21 december 2008 01:04

DET DÄR BLEV JU HUR SNYGGT SOM HELST

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14
15 16 17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards