callesmat

Direktlänk till inlägg 20 augusti 2011

Majssoppa med kokosmjölk

Av admin. - 20 augusti 2011 11:02


Jag köpte två färska majskolvar, som jag skar direkt av stjälken genom att ställa dem rakt upp och ned skära ned från toppen.


Svetta en helt klyfta vitlök i lite olja. Häll över majsen, lägg i lite chili efter smak. Sjud ca 10min i kokosmjölk,  så det precis täcker, tillsammans med ca en tsk lantbuljong-pulver eller en halv tärning, samt chili efter smak.  Gärna grön. Var bara försiktig så det inte tar över smaken av majsen.

Tilsätt några droppar lime eller citron och purea med företrädelsevis stavmixer tills det blir slätt- häll upp i tallrik. Kanske lite nymald siktad kanelstång blandat med paprikapulver över. Ringla en snurra olivolja över soppan i skålen. Servera med finstrimlad koriander ovanpå och nåt bröd till.


Creme fraiche är oxå gott till, då kan man blanda limejosen och vitlöken med den så blir det mer som lager av smak.


Kokosmjölken som blev över frös jag in i islåda, med tät plastfilm runt.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Johan

20 augusti 2011 12:58

Lät skitgott! Förutom att "svetta".

admin.

25 augusti 2011 16:29

haha ok

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58


  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31


    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Arkiv

Följ bloggen

Följ callesmat med Blogkeen
Följ callesmat med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se