Direktlänk till inlägg 20 augusti 2011
Jag köpte två färska majskolvar, som jag skar direkt av stjälken genom att ställa dem rakt upp och ned skära ned från toppen.
Svetta en helt klyfta vitlök i lite olja. Häll över majsen, lägg i lite chili efter smak. Sjud ca 10min i kokosmjölk, så det precis täcker, tillsammans med ca en tsk lantbuljong-pulver eller en halv tärning, samt chili efter smak. Gärna grön. Var bara försiktig så det inte tar över smaken av majsen.
Tilsätt några droppar lime eller citron och purea med företrädelsevis stavmixer tills det blir slätt- häll upp i tallrik. Kanske lite nymald siktad kanelstång blandat med paprikapulver över. Ringla en snurra olivolja över soppan i skålen. Servera med finstrimlad koriander ovanpå och nåt bröd till.
Creme fraiche är oxå gott till, då kan man blanda limejosen och vitlöken med den så blir det mer som lager av smak.
Kokosmjölken som blev över frös jag in i islåda, med tät plastfilm runt.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|