callesmat

Direktlänk till inlägg 1 september 2011

Massa händelser

Av admin. - 1 september 2011 12:52

  Raggmunk med fläsk till specialkosten på jobbet.


Penne och pärlcouscous (moghrabiah) kokade med gurkmeja på jobbet. Sjuder moghrabiahn i tio minuter i massor med vatten, sen tillsatte och kokade pastan enligt förpackning. Smaksatte med curry, citronjuice, strimlad kokt kyckling, olivolja, vitlök, sockerärtor och andra grönsaker samt  persilja och örtsalt. Kanske en mangosås till på mangopuré och gräddfil (tack för tips Martin).


Frusen anka för 65kr kg liksom frussna vaktlar för 35kr /4st. Köpta på "KÖTT & FRUKTHALLEN"  i gottsunda (klockrent namn!). Innanmätet på ankan går oxå att koka buljong på -levern kan du dock steka ett par min i stekpannan å äta direkt.


Vaktel, tillagade i stekpanna till medium -ben och vingar höggs av - för jämn stekning och till buljong. Stekte vaktlarna i ankfett tills rätt motstånd. Lät vila efter att ha griljerat ytan krispig med Crème brûlée-brännare . Ger oxå lite grillkänsla.


  Tungt mjöl i påsen på Saltås butik i Stockholm.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58


  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31


    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Arkiv

Följ bloggen

Följ callesmat med Blogkeen
Följ callesmat med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se