callesmat

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2011

Ankorama

Av admin. - 9 augusti 2011 17:52

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ex-kock

9 augusti 2011 20:57

Fan va härligt!!! Snyggt. Hur smakade det? Nöjd?

admin.

1 september 2011 15:31

Tack det smakade fint, men jag "rubbade" ett litet för tjockt lager kryddor så det blev inte så krispigt som jag ville. Men grejen med mat är ju inte att inte göra fel (aaaayy dubbelneg!), utan veta varför man gör fel å sen förhoppningsvis inte göra om det ;) (han lägger b.... i maten!!)

En annan gång tänkte jag kanske pensla med soja odyl över perforerat skinn istället. Det bästa vore ju att ha den på en "rotisserie"! Dvs spett som gärna snurrar, varpå det blir JÄMNT stekyta. I Kina blåser de gärna upp skinnet lite så den blir extra krispig (knaprigt skinn är A & O. Eller kanske AOUÅEIYÄÖ!)

Tina ankan i kylen i två dar- andra dan kan man ta av plasten å låta den ligga som den är - öppet så skinnet torkar lite, det blir krispigare skinn sen. Ett annat alernativ är att doppa den i isvatten precis innan tillagning. Den Drar ihop sig i skinnet, får "gåshud" (eller ankhud HA!!) vilket oxå ger krispigare skinn. Kina 5-krydda och tillsut flingsalt. Låt rumstempereras. Bind upp benen.
Hade sedan ankan inne i 175grader, först med bröstet nedåt, i 45min PER kilo - i nedre delen av ugnen - på ett galler med en dropplåt under!! Vänd ankan så bröstet är uppåt efter halva tiden. Den bör bli ungefär medium. Låt vila LIKA LÄNGE som ugnstiden! Den måste inte vara varm, om du vill kan du göra en sås av kråset som du tagit ut och kokat buljong på undertiden, med typ vatten, lök, vitlök, lagerblad etc....Oxå gott med hoisinsås.
Spara det finsilade fettet till stekpotatis. Men för att leka socialstyrelsen. Varning kolestorol! Ankfett är för ansvarsfulla människor ;) Lägga in en varningsbild på en av fett uppsvälld foie gras (de canard).

Nu var det inte så enormt mycket kött på ankan utöver brösten å benen, så jag kokade buljong på resterna (inkl det sparade kråset)- med kinesiskt Shaoxing risvin, kanel, schezuanpeppar och stärnanis i tryckkokare i två omgångar (ska tydligen bli högre smak). Sedan tillsatte jag lite sambal och lime och ämnar frysa in. Därefter tina i kylskåpet i en silduk eller kaffefilter utan att röra om - så stannar orenheterna kvar i filtret och du får en klar consommé!! Man behöver alltså inte trassla med köttben och äggvitor som den gamla Escoffiermetoden.

buljongen tänkt att konsumera med nudlar, juliennemorötter samt dito ingefära, sambaloelek, koriander, vårlök, soya och mediumrare-stekt andbröst !!! Kanske lite shiitake

Eller kanske äta tunnskivad KALLT ankbröst, som voro det rostbiff, med en bulgursallad av ngt slag - t ex tabouleh (persilja, persilja, persilja,citron,vitlök och tomat). Synd att man inte kan hitta rökt ankbröst eller -gås i den här stan!

 
kontakt@Superkokken.no

kontakt@Superkokken.no

11 augusti 2011 15:05

Tusen takk for flotte menyer.
Er du glad i fisk, vær velkommen til min sjømatuke - daglig nye oppskrifter på fisk og skalldyr på www.superkokken.no

Beste hilsen fra Norge og Superkokken :-)

http://www.superkokken.no

admin.

11 augusti 2011 16:43

tufft!! Det ska jag kolla! Har du några nya recept på lax månde???

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58


  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31


    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Följ bloggen

Följ callesmat med Blogkeen
Följ callesmat med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se