Direktlänk till inlägg 28 april 2009
Nån som vet var man kan få tag på en tandoor-ugn???? Essentiellt för att få rätta sotade grillytan som är viktig i indisk matlagning. Grillyta är en INGREDIENS/KRYDDA! Bästa sättet att laga kebab och naanbröd, pga av att det blir så fruktansvärt varmt och därav intressant grillyta/smak. Naan-degen kan penslas med yoghurt och "smackas" upp på insidan av ugnens vägg, varpå den blir tjockare i ena änden.
Vanlig ugn har en skittråkigt "död" och steril atmosfär. Zzzzzzz
Det GÅR att bygga en tandoor genom att bygga ett trekantigt torn (inte så högt att det välter!!) av tegelsten. Den ska sluta tätt och ställs i grillen med kol runt om på utsidan. Temperaturen i ugnen blir över tre hundra grader. Sen hänger man marinerade spett rakt ned i ugnen på en stång, med en rå potatis längst ut. Då trillar grejerna inte av.
Om det är kol inuti så droppar det fett ned och det börjar brinna, vilket inte är meningen, det är väggarna som ska vara varma.
Om man har en egen sandlåda som inte används kan man ju bygga en sån i mitten av tegelsten, lägga kol runt på utsidan, kanske en skyddande stenring ytterst- som en lägereld. Men det e ju omständigt.
Jag vill ha en liten riktig tandoori att ställa mitt i grillen. De ser ut som stora vaser, av te x lera och är mindre uppe än nere.
///Calle
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 | 29 |
30 |
||||||
|