Direktlänk till inlägg 25 december 2008
VEGETARISKT
Gjorde även ghee idag.
Finns många sätt att göra ghee på men jag gör så här.
500g osaltat smör, gärna ekologiskt, ner i kastrull.
Sätt på ettan o låt stå tills smöret smält.
RÖR ALDRIG OM!
När smöret smält sätt äggkloclan på en timme.
Efter en timme kan man ta av det från plattan eller löåta det stå ett tag tll beroende på hur man vill ha sin ghee. Ni får fråga om ni undrar nåt.
Man tar kastrullen från plattan o låter det bara stå svalna i ca 15 min.
Sen skummar man av gheen så att ytan blir alldeles blank.
Sen silar man genom silduk eller kaffe filter.
Förvara i REN O TORR burk me lock.
Förvara antingen i rumstemp eller i kyl.
I kylen stelnar den o får en ljusare färg. O i kyl håller den utna risk
4 månader.
///Martin
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 | |||
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|