callesmat

Direktlänk till inlägg 25 december 2008

Ghee

Av admin. - 25 december 2008 20:15

VEGETARISKT

Gjorde även ghee idag.

Finns många sätt att göra ghee på men jag gör så här.

500g osaltat smör, gärna ekologiskt, ner i kastrull.

Sätt på ettan o låt stå tills smöret smält.

RÖR ALDRIG OM!

När smöret smält sätt äggkloclan på en timme.

Efter en timme kan man ta av det från plattan eller löåta det stå ett tag tll beroende på hur man vill ha sin ghee. Ni får fråga om ni undrar nåt.

Man tar kastrullen från plattan o låter det bara stå svalna i ca 15 min.

Sen skummar man av gheen så att ytan blir alldeles blank.

Sen silar man genom silduk eller kaffe filter.

Förvara i REN O TORR burk me lock.

Förvara antingen i rumstemp eller i kyl.

I kylen stelnar den o får en ljusare färg. O i kyl håller den utna risk

4 månader.

///Martin

 
 
Ingen bild

Jeg

17 juli 2009 19:05

Det försvinner mycket smakämnen från smöret när man skirar det. det går lika bra med kombi av vanligt smör och olja. smöret ger smak å hindrar att det stänker- oljan skyddar så det inte bränner vid. good partners

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14
15 16 17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards