Direktlänk till inlägg 20 december 2008
varit på jobbet nåra av dem sista självande dagarna av min anställning. Oxå stressad för hinna köpa fina julklaper.
Vill helst inställa den officiella julen. Räckere inte med att bara umgås lite otvunget? Klart det gör. Blir lätt massa måsten man hittat på själv. Alla kanske tänker lika som jag i familjen men det e ingen som orkar/vågar bryta status quo. "För det ska ju va!" Tänker så jag med. Flesta i familjen e tillräckligt gamla för att inte ta det så blodigt, och man har alltid "lite halvont om pengar" , som de flesta knegare.
Fällan e väl att man är såpass ego att man faller för tanken att det e kul att få saker! Att ge bort e lite ego oxå KOLLA VAD BRA JAG E! :) Sen ska m n vara nånstans å det ska vara städat å tänt samt massa mat som ska bli klart i tid.
Tycker överdådigt firande kan inskränkas till födelsedagar, samt någen spontan klapp en tisdag i typ oktober. Som man vill lixom.
Men julen ÄR ju faktiskt mest (barnens högtid! För oss "gamla" cyniska beläten kan det hellre kvitta. Det enda som spelar nån stor roll julfirandemässigt e syrrornas ungar, men dem e för små för att bry sig om att det ska vara på ett visst sätt.
Tja det finns en del modiga familjer som bryter mönstret. Såna som jag e jobbit avundsjuk på i bland. Stressfritt.
Kommentar appropå Martins fredagswok nedan
själv gillar jag egenmarinerad tofu, grilla först kanske för lite brynd yta (gärna en hel "platta" åt gången, det e enklare. En fast sort) hacka å ned med det i te x ostronsås med lite lime, chili olja ingefära koriander frö minst 2h helst över natten. Sen när du värmer på det igen så blir det inte lika lätt bränt från sakerna i marinaden än om du skulle marinera innan du steker första gången. Behöver inte värma lika hårt för att ge stekfärg menar jag, om man gillar sånt. Det smakar färskare kryddor f.ö än om du skaffar färdigmarinerat. TOFU MÅSTE JU HA KRYDDOR, så varför inte marinera jämt?
Oj det blev en STOR KLUMP MED TEXT
Ha re som ni vill l!!!
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 | |||
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|