callesmat

Direktlänk till inlägg 15 december 2008

Sojabönsgryta

Av admin. - 15 december 2008 21:19

Idag till middag gjorde jag sojabönsgryta.

Gjorde som följer:

Grovhackade 1/2 gul lök, finhackade vitlöksklyftor.

Rev morötter grovt.

Fräser detta i smör o olja....(gheen e slut)

Kryddar med spiskummin, Gara Masala, Calles kina kryddor, Sambal oelek.

Medans detta fräser ihop sig lite så finriver jag ingefära ner i detta.

Tillsätter krossade tomater, tomatpuré,buljongtärning, rivet citronskal o citronsaft. Låter detta få ett uppkok. Tilsätter därefter sojabönorna, som är färdigkokta i förväg. Låter detta koka ihop 10-15 min.

Smakar av med salt, pappar o kryddorna.

Tilsatte även russin mot slutet.

Serverar till detta basmatiris.



 
 
Ingen bild

limpan

16 december 2008 21:58

så där ja! som klippt o skuret! lite jordnötter kanske...

 
Ingen bild

Martin

20 december 2008 21:26

Jo, jordnötter var en bra tanke. Ha i det nästa gång...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14
15 16 17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards