Direktlänk till inlägg 15 december 2008
kokar potatis i currysås gjord på gul thaipaste å kokosmjölk å riven kokos. i slutet i med brytbönor. okra e oxå gott. Rostade nötter, kokt ägg e andra ideér.
tar ut potatisen å steker den hel,torkar av fettet, sen tillbaks i såsen. strimlad koriander i.
problemet e att jag inte fattade vad klockan var, det tar alltid längre tid att koka i sås. visst man kan stuva den senare efter att ha kokat vanligt men nu gjorde jag inte det.
currypaste görs bäst själv, sen lägger man det i burk med lite matolja på så klarar det sig länge i kylen. kolla ingredienser i affären på en burk färdig paste.brukar vara lök, nåt syra - typ citrongräs, limeblad- nåt aromatiskt typ - galangal, spiskummin, kardemumma- sen hetta i chili, och nåt friskt typ örter och sist salt eller shrimppaste.
rosta torra kryddor, mixa eller mortla grönsaker å lök. lägg ihop.
kikärter i pannan med fräst biryani-paste e gott oxå
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 | |||
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|