Direktlänk till inlägg 1 december 2008
CEVICHE
”peruansk tartar på skaldjur/fisk”- eller ”snabbgravning utan socker”, eller ”kall-kokning””
Lax eller pilgrimsmusslor eller svärdfisk eller nån fast kotlettfisk av BRA kvalitet (för säkerhets skull frys det först i 2dar, livmedelsverkets rek)
Massa lime, så det täcker.
Vitlök
Nån tsk salt (koksalt som innehåller natriumklorid, INTE mineralssalt som seltin).
Finhackad rödlök eller sharlotten eller vårlök eller vasom duger
Finhackad röd chili
Låt marinera 2-3 h under press. Blanda sila av allt. Ät direkt!!
Var inte allergisk!
.....................
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 | |||
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|