callesmat

Direktlänk till inlägg 1 december 2008

GENOMSTEKNINGSGRADER...

Av admin. - 1 december 2008 14:25

...av köttbitar


TYP

1) GENOMSTEKT
2) MEDIUM

3)BLODIGT


Tryck på köttet i pannan med fingret. Jämnför med att trycka på din handflata. GENOMSTEKT kött känns som du trycker mot HANDLEDEN, vid TUMFÄSTET är det MEDIUM, mellan TUMMEN OCH PEKFINGRET är det BLODIGT.

Efter att du stekt måste köttet (eller fisken) vila. ca 5min för en biff eller kotlett, 15-20min för en stor stek eller kalkon eller nåt sånt. Ofta vila ungefär halva tillagningstiden. Fisk bör ha en innertemp av 52grader.


Och för att ta död på gamla myter. Fläskkött behöver inte vara genomstekt. Det kan vara lätt rosa. Att köttet ska vara genomstekt är en kvarleva från den tid då det fanns trikiner i svensk gris. Fast trikiner e ju parasiter, så de borde väl dö av frysning eller??? No idea...


De FLESTA bakterierna sitter på ytan i allafall.


Kyckling ska vara genomskinlig köttsaft (utom bröstfilen ska vara lätt rosa), om du inte får tag på en HELT NYSLAKTAD fågel- då bör den helt klart vara medium! (säger Anthony Bourdain)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58


  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31


    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14
15 16 17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Följ bloggen

Följ callesmat med Blogkeen
Följ callesmat med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se