callesmat

Senaste inläggen

Av admin. - 21 december 2008 19:41

pweh!


varit ute hela dan å jagat efter presenter men jag TROR jag e typ klar. fasen att jag ska jobba må tisdag. nu diskar jag å måste hinna städa å äta (BLT har jag tänkt) å bränna skivor å tänka å blanchera kyckling bitar samtidigt (tinade den för två dar sen visste inte att jag skulle ha så ont om tid). Detta kräver musik!


appropå inget men Laibach kommer till Uppsala konsert & kongresshus 13feb.  Det e klassisk slovensk industri. Kanonbra.


nu msåte jag äta bacon-sallat-tomat-trekantsmacka!!! 


BORT TAGEN BILD


På bilden översta raden BLT, nästa rad inlagd paprika sen blancherad kyckling, den blir saftigare så. En bonus med detta är oxå att du slipper tvätta händerna  "bara du tittar på den" sen.


Hällde över citron lite salt å chili å slängde ihop en tandoorimarinad på sidan av utav yoghurt- mjölk/grädde- saffran- spiskummin- vitlök å ingefära att marinera i morgon. Fast gör jag den nu hinner den dra. Det e oxå vikigt att chilin å citronen får direkt kontakt med kycklingen så man häller på det först.

Av admin. - 21 december 2008 18:36

...bröd till soppan i dag. Hade dock ingen jäst så det fick bli bakpulver istället. Funkade fint. Använde en blandning av fin mix o soja mjöl. O vatten, olja o salt. Gräddade av i 250 grader ca 10 min.



///M

Av admin. - 21 december 2008 18:31

Idag på promenad med Annie o Maria så gjordes ett besök på Gottsundas förnämsta grönsaksbod. Där införskaffades en knippe av vardera koriander, bladpersilja och grön mynta. Mmmmm mycket trevlig o inspirerande!

Till lunch så åt vi sedan linssoppan som finns här på bloggen med mycket korandr o persilja i...Smaskens.


Av admin. - 21 december 2008 00:46

VEGETARISKT


Fick en enkel idé som kanske inte är ett dugg unik.


Göra italiensk maräng (med varmsockerlag å citron) och blanda i krossad polkagris i smeten samt en liten nypa salt (gör det lättare att vispa). Grädda av sen doppa i smält mörkt choklad??? Undrar om det skulle funka med vanilj i marängen eller om det bli overkill å äckligt.

Av admin. - 20 december 2008 22:49

varit på jobbet nåra av dem sista självande dagarna  av min anställning.  Oxå stressad för hinna köpa fina julklaper.

Vill helst inställa den officiella julen. Räckere inte med att bara umgås lite otvunget?  Klart det gör. Blir lätt massa måsten man hittat på själv. Alla kanske tänker lika som jag i familjen men det e ingen som  orkar/vågar bryta status quo. "För det ska ju va!" Tänker så jag med. Flesta i familjen e tillräckligt gamla för att inte ta det så blodigt, och man har alltid "lite halvont om pengar" , som de flesta knegare.

Fällan e väl att man är såpass ego att man faller för tanken att det e kul att få saker! Att ge bort e lite ego oxå KOLLA VAD BRA JAG E! :) Sen ska m n vara nånstans å det ska vara städat å tänt samt massa mat som ska bli klart i tid.

Tycker överdådigt firande kan inskränkas till födelsedagar, samt någen spontan klapp en tisdag i typ oktober. Som man vill lixom.

Men julen ÄR ju faktiskt mest (barnens högtid! För oss "gamla" cyniska beläten kan det hellre kvitta. Det enda som spelar nån stor roll  julfirandemässigt e syrrornas ungar, men dem e för små för att bry sig om att det ska vara på ett visst sätt.

Tja det finns en del modiga familjer som bryter mönstret. Såna som jag e jobbit avundsjuk på i bland. Stressfritt.


Kommentar appropå Martins fredagswok nedan


själv gillar jag egenmarinerad tofu, grilla först kanske för lite brynd yta (gärna  en hel "platta" åt gången, det e enklare. En fast sort)  hacka å ned med det i te x ostronsås med lite lime, chili olja ingefära koriander frö minst 2h helst över natten. Sen när du värmer på det igen så blir det inte lika lätt bränt från sakerna i marinaden än om du skulle marinera innan du steker första gången. Behöver inte värma lika hårt för att ge stekfärg menar jag, om man gillar sånt. Det smakar färskare kryddor f.ö än om du skaffar färdigmarinerat. TOFU MÅSTE JU HA KRYDDOR, så varför inte marinera jämt?

Oj det blev en STOR KLUMP MED TEXT

Ha re som ni vill l!!!


Av admin. - 20 december 2008 21:22

Wokade igår.

Började med att tärna tofu. Finhackade ingefära o vitlök.

Fräste detta i olja. Kryddade med kinakryddor, curry, chilipulver o salt.

Sen hade jag i grovhackad mangold. Lät detta dra ett tag.

Tillsatte wokgrönsaker på påse. Lät detta fräsa under lock några minuter. Sen hade jag i kokosmjölk o grön curry pasta o citronsaft.

Lät detta dra ett tag osså. Smakade av med salt o pappar.

Serverade till detta gult ris med smak av kina kryddor o en salsa på finhackade tomater, morötter o gurka.



///M

Av admin. - 17 december 2008 21:57

VEGETARISKT


ok ska jag skriva nåt relevant för allmänheten?


tricket bakom SAFTIGA och GODA lussekatter är inte kesella utan tillräckligt mycket FETT i degen då SAFFRAN är en UTTORKANDE influens på densamme. Fett är även en smakbärare. Nu snackar vi smör! Det kostar 50kr/kg håller i två månader, det e inte dyrt!


Dessutom knåda ORDENTLIGT (som med alla vetedegar, inga halvmes-yrer)


//Jaget

Av admin. - 16 december 2008 00:49

två bågar med dubbelslipat glas (fast snygga) 5000kr AAAAAJJJJJJJJJJJJ

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards