Direktlänk till inlägg 16 januari 2009
Det blev 4h på tryckkokning av märgden tillslut, inte besk men lite fett i smaken, så jag får ta bort det när den kallnat, orkar inte göra s.k consommé nu genom att frysa och tina (som i förra inlägget).
Drygat ut den med en halv flaska rödvin, ett par kryddnejlikor och LITE hel muskotblomma. Kokar ned allt, från 4 l till nåra dl. Det går fort i slutet man får vara med!
Jag kokar bara ihop det för att det ska ta mindre plats å jag inte behöver all den vätskan just nu. Jag vet att det e väldigt oldschool -fransk att koka ihop vätskor men ja ja.....
Om man VERKLIGEN ska ha fond så att det räcker ett tag (eller glace - ännu tjockare) i frysen så snackar vi om att koka från kanske 15liter.
AAAAHH NU blev det rikigt gott!! En underbar koncentrerad rödvinssky! Det här med lite mald svamp och potatis i - kanske med oxbringa. Umm ummm ummmmm!
Umamin i vinet blev verkligen prickarna över räkan (que?). Umami är en grundsmak som passar kanon till kött, finns i tex tomat, fisk, lagrad ost. (många grillsåser innehåller anjovis).
Gott som sagt men det e inte jag som e bra, det är ingredienserna! Det är ju naturen som har skapat allt, vi för bara samman och plockar fram olika element av naturen. Som att en staty alltid har funnits i stenen, ngn har bara plockat bort det runt om! Men jag försöker ABSOLUT inte jämnföra mej med michelangelo eller liknande :D
Det får nån annan göra.
....obs dålit skämt!
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|