Direktlänk till inlägg 30 oktober 2009
Blanda fläsk -eller lammfärs med oregano (lika bra torkad som färsk), strimlad bladpersilja, och om du har - ett par blad färsk salvia. Salt och peppar samt potatismjöl och nåra stänk olja. Blanda runt allt till fettet börjar lösa ut sig och binda ihop allt tillsammans med mjölet. Det ska vara ganska kladdigt. Gör ett stekprov för att kontrollera konsistensen och smaken. Om smeten är kladdig behövs inte massa sås.
Forma järpar, rulla i grovmalen mjöl eller polenta. Trä upp antingen på spett å grilla i ugn eller stekt direkt i pannan. Fläskfärs behöver vara mer genomstekt än lammet.
Ät med oliver/kapris och grönsallad och citron.
i morrn ska jag köpa nån färsk majskyckling i plast. Sjuda med plasten på ! -ca 70grader kycklingen i 10min. Sen ta upp å svalna- spretta upp plasten och dela kycken på mitten och längden. Den ska få marinera en dag med min överblivna röda currypaste som jag blandar ut med lite vatten och citronjos.
Ska grilla kycklingen i ett fiskhalster i ugn -så får den snygga galler-rutor!typ 200grader i ca 50min - men det beror på hur tjock kycklingen är.
Tänk på att kyckling är inte bara vitt kött! Fileerna kan vara en aningen rosa annars blir det torrt. Benen tar även mycket längre tid att laga så fläk upp dem och snitta låren innan.
Någon kolhydrat till. Couscos/bulgur är tacksamt.
Tänkte om jag oxå skulle fritera nåt till -typ zucchinislantar som jag gör med osthyvel. Direkt ned i het olja. Ha lock redo vid fritering. Stäng av fläkten.
Man kan t.om fritera kokt ris! Längkorning -typ basmati funkar- bara inte är överkokt för det går FORT- ha hålslev redo. Det blir lite puffat ris lixom. Om du inte smaksatt riset innan kan du välja om du vill åt mat-smakhållet eller efterrätthållet. Dvs salt osv eller socker.
Bra trick att kolla om oljan (använd INTE oliv) e het nog är att ta en smal rundskaftat trägaffel -stick ned skaftet i oljan. Om det börjar stänka upp kring skaftet är det varmt. Salta efter du friterat.
Tänk på att ha tillräckligt mycket olja, inte jättemycket i oljan samtidgt samt det bör vara rumstempereade och torra saker. Vatten spräcker som bara den! Fritera inte med bar överkropp.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
||||
|