callesmat

Direktlänk till inlägg 8 januari 2009

ÄGG!!!

Av admin. - 8 januari 2009 14:22

konsten att knäcka ägg


OK, ägg knäcks bäst mot en flat yta, inte en kant. Träna på att använda två händer, om du skulle få bråttom å det e "flashigt" oxå- särskilt om man följer upp med att vända pannkakor i luften! (det sitter i handeleden- träna med enbart salt i en stekpanna) Sure to impress the ladies HAHaHAHA!


närå


om det följer med lite skal i  pannan eller skålen, plocka upp det med resten av äggskalet som du håller i handen! Peta inte med fingrarna det e så svårt att bryta ytan! ;)


Bra matlagning är inte bara rätt ingredienser, det är teknik! Ett eget universum Du kan kontrollera, utan att ha någon annan att skylla på om det går fel! Som golf?? Eller som att köra bil, du måste ha kontroll över bilen - inte tvärtom.

Haha jag har inte ens körkort!! Det kanske säger nåt...


Jag har talat

Amen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards