Direktlänk till inlägg 13 juni 2009
Första korta tipsen till Gabriella. Intressanta ?annorlunda? grejer...
Black bean-paste eller -curd, gott å saltigt att ha i buljoner och såser.
Miso att ha som soppa i kopp eller med nudlar, nyttigt och fullt med fullvärdigt protein. Bara att vispa ut i hett vatten med gaffel.
Tamarind-paste, underbar sur röra. Smakar lite som lime och nästan som sura brun-vita nappar. Fast naturligt. Strunta i de som innehåller citronsyra, det är onödigt.
Se självklart till att grejerna är ekologiska. Asiatiska matprodukter innehåller ofta E621- monosodiumglutamat. Det vill säga konstgjord Umami. Umami är en smakförhöjande grundsmak som finns NATURLIGT i fisk, lagrad ost, tomat osv. Umami kan beskrivas som smaken av protein.
Många undersökningar visar på hälsoproblem med monosodiumglutamat, som även kallas arom-salt och annat skitsnack. Produkten är en fysisk lögn då det både är onyttigt och överflödigt. Bara en billig utfyllnad.
Undvik allt som heter Arom-nånting förresten. Läs bara innehållsförteckningen till Aromat!! Grillkrydda, flintastek å grilllsåser innehåller oxå massa skräp. Gör egen det tar två minuter, eller gör egen marinad. (olja soja massa kryddor lite citron i en påse?) Grejen e den att umami FÖRHÖJER smaken på kött (anledningen till fisksås)- därav så mycket E621- TÄNK PÅ DET UNDER GRILLSÄSONGEN ALLIHOP!!!
En sista sak- buljongerna i vanliga svenska butiker innehåller ALLA dåliga tillsatser - FÖRUTOM ekologiska vegetariska lantbuljonger.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
|||
29 | 30 |
||||||||
|