Direktlänk till inlägg 26 november 2008
jag bloggar in för tusende gången idag
2 STYCKEN PITARECEPT
asgott till lunch/middag "min" bastard-variant på quesedilla
köp tunna libanesiska pita bröd.
lägg riven ost på ena brödet.
den andra har du på precis vad du gillar tex strimlad kyckling, stekt köttfärs, burktonfisk, oliver, kokt ägg, svamp .....
gärna nånslags sallad och/eller örter typ bladpersilja koriander
gott med chili på
tänk bara på att det inte blir för torrt eller för lite/mycket salt
lägg riven ost på det sen den andra pitan på toppen, tryck ihop ordentligt.
rosta på halvhög värme i torr panna tills osten smält. skär upp "tårtbitar". Servera på skärbräda/planka???
detta slår hårda tacos med glutamat i degen vilken dag som helst!! har du inte pita kan man göra det på pannkakor, som platta dubbelcrepe!
----------snabbpizza
tunnt libanesiskt pitabröd eller stora vedugns-pita som e gjorda av smördeg (ser ut som stora pannkakor)
bre ut köpe-majonäs (eller tomatsås) över hela. lägg på vad du gillar toppa med ost.
Det får dock inte vara för mycket blöta saker, så stek helst ur svamp å lök innan.
grilla av på 225-250grader i ca 2min
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
|||
|