callesmat

Direktlänk till inlägg 26 november 2008

Enkelt om pita

Av admin. - 26 november 2008 16:27

jag bloggar in för tusende gången idag


2 STYCKEN PITARECEPT


asgott till lunch/middag "min" bastard-variant på quesedilla


köp tunna libanesiska pita bröd.


lägg riven ost på ena brödet.

den andra har du på precis vad du gillar tex strimlad kyckling, stekt köttfärs, burktonfisk, oliver, kokt ägg, svamp .....


gärna nånslags sallad och/eller örter typ bladpersilja koriander


 gott med chili på


tänk bara på att det inte blir för torrt eller för lite/mycket salt


lägg riven ost på det sen den andra pitan på toppen, tryck ihop ordentligt.


rosta på halvhög värme i torr panna tills osten smält. skär upp "tårtbitar". Servera på skärbräda/planka???


detta slår hårda tacos med glutamat i degen vilken dag som helst!! har du inte pita kan man göra det på pannkakor, som platta dubbelcrepe!


----------snabbpizza


tunnt libanesiskt pitabröd eller stora vedugns-pita som e gjorda av smördeg (ser ut som stora pannkakor)


bre ut köpe-majonäs (eller tomatsås) över hela. lägg på vad du gillar toppa med ost.


Det får dock inte vara för mycket blöta saker, så stek helst ur svamp å lök innan.


grilla av på 225-250grader i ca 2min


 
 
Gisela

Gisela

26 november 2008 21:30

Hej Calle! Du skriver ju riktigt mycket ju, kul. Ska läsa vidare på din blogg.

http://svinkonst

 
Ingen bild

martin

27 november 2008 08:21

Har du fixat citronbakrund?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<<
November 2008 >>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards