Direktlänk till inlägg 25 november 2008
jag MÅSTE väl lära mej att skriva dagboksaktigt annars ere ingen blogg utan bara en hemsida. det e som at måla acryl när man e van vid akvarell. Nä inte rikigt- akryl går man från mörkt till ljust å akvarell tvärtom , men mest att inte vara van..........
bäst för mej att göra nåt på dagarna
tja igår gjorde jag köttgryta på högrev för 40spänn kilot (ha! för billigt jag vet men smakade ok) . bryn hela biten släng ner i en lergryta med en flaska rödvin samt en STOR tekula fylld med lagerblad, vitpeppar, stjärnanis, timjan, persiljestjälkar. Har man inte tekula så kan man vika ihop ett kaffefilter.
plumsade även i nåra kalvben för skojs skull.
puttra i minst 4h. ta upp biten/bitarna å strimla allt med kniv å gaffel. lägg tillbax å puttra allt 1h med mirepoix (gullök, rotselleri, morot, purjo) å vitlök.
Salta peppra.
ris eller pot till (potatis kan ju koka med sista halvtimmen)
annars äter jag nästan ALDRIG nötkött, kornas egna utsläpp är värre än flygets!!
blir mest vegetariskt, fisk å skal samt bläckfisk. ÄLSKAR bläckfisk. helt underskattat i sverige, man kan köpa fryst hel calamari på asienbutiker, det tar lika lång tid att grilla som stora räkor. kostar typ 70-80kr/kg
annars bara nån enstaka kyckling å lite färs då å då. vad ska man med så mycket kött till va???
har en saftit recept på kyckling. köp vacumfärpackad hel majskyckling- sjud den i plasten på 80grader i tie minuter. vila, bryn runt om. stoppa in kryddor under skinnet (kanske dragon/rosmarin/citronskal/Koriander/spiskummin/vitlök ....) å massa kryddor där bak tillsammans med en kokad varm citron. fläk upp låren. laga på 125grader.
mmm nu ska jag ha kaffe.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
|||
|