Direktlänk till inlägg 24 november 2008
NEj det e skrivet av Martin
VEGETARISKT
OK jag får väl börja så med en trevlig mungbönsgryta som jag o tjejen bruka avnjuta då o då.
Lägg mungbönorna i blöt i 10-12 h. Koka dem i ca 15 min och koka basmatiris. Medans detta kokar finhacka gullök, färsk ingefära, rotsellei, vitlök och persiljerot. Fräs detta i ghee (olja går lika bra) och krydda med kanel, chilipulver, gurkmeja och gara masala. Låt kryddorna fräsa med några minuter. Blanda sedan fräset med riset o bönorna. Salta o peppra.
Server med en god tomatsalsa och en fräsch sallad.
Man kan ju såklart servera kött/fisk etc. till detta om man så önskar.
Laborera och pröva er fram!
Bovetepannkakor...ett gäng. (Gluten o mjölkproteinfria)
7 dl sojamjölk
2 dl bovetemjöl
1,5 dl majsmjöl
4 tsk bakpulver
olja i smeten o till stekning
Mosa i en banan om du vill.
Vispa i hop allt. låt stå typ 30 min. Stek sedan.
Ät med bär/sylt vispgrädde/sojagräddde, råsocker.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
|||
|