callesmat

Direktlänk till inlägg 24 november 2008

mungbönor & pannkaka!!!!

Av admin. - 24 november 2008 22:37


 NEj det e skrivet av Martin

VEGETARISKT

OK jag får väl börja så med en trevlig mungbönsgryta som jag o tjejen bruka avnjuta då o då.

Lägg mungbönorna i blöt i 10-12 h. Koka dem i ca 15 min och koka basmatiris. Medans detta kokar finhacka gullök, färsk ingefära, rotsellei, vitlök och persiljerot. Fräs detta i ghee (olja går lika bra) och krydda med kanel, chilipulver, gurkmeja och gara masala. Låt kryddorna fräsa med några minuter. Blanda sedan fräset med riset o bönorna. Salta o peppra.

Server med en god tomatsalsa och en fräsch sallad.

Man kan ju såklart servera kött/fisk etc. till detta om man så önskar.

Laborera och pröva er fram!

 Bovetepannkakor...ett gäng. (Gluten o mjölkproteinfria)

7 dl sojamjölk

2 dl bovetemjöl

1,5 dl majsmjöl

4 tsk bakpulver

olja i smeten o till stekning

Mosa i en banan om du vill.

Vispa i hop allt. låt stå typ 30 min. Stek sedan.

Ät med bär/sylt vispgrädde/sojagräddde, råsocker.

 
 
Ingen bild

Bara Calle

24 november 2008 22:40

har ni provat kikärtsmjölet ni fick??? borde väl vara helt gl-fritt

 
Ingen bild

Maria

25 november 2008 10:21

heeej! ;-)
spanar in bloggen...
vad kan man anv kikärtsmjöl till??
puss å kram

 
Ingen bild

Calle

25 november 2008 13:03

TILL PANNKAKOR (FARINATA) Å BAKNING Å VAD SOM HELST NÄSTAN. DEN HAR BRA BINDNINGSFÖRMÅGA. SÖK PÅ KIKÄRTSMJÖL PÅ GOOGLE SÅ FÅR DU MASSA TRÄFFAR//RED

 
Ingen bild

calle

25 november 2008 13:04

...den e helt glutenfri å du slippåer den överklistriga förmågan av bovetemjöl som oxå e svindyrt.

rismjöl e bra till gröt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<<
November 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards