callesmat

Direktlänk till inlägg 22 mars 2011

KALA JEERA!!!!

Av admin. - 22 mars 2011 21:51

Äntligen! Syrran hittade svart spiskummin i england, kala jeera, en grovare och kraftigare variant av den vanliga vita spiskumminen. Har inte sett den någonstans i Sverige.Man bör värma upp den innan användning för att få bort den värsta råa beskan. Främst till indisk och pakistansk mat.

Inte att förväxla med andra kryddor som oxå ibland kallas svart spiskmmin, som te x Kalonji /Nigella (lökfrö) eller svart brödkummin. Det är stor smakskillnad.

Om Johan läser detta; här finns det Hing. Bäst att köpa tio burkar på en gång!


 


 
 
Ingen bild

Johan

24 mars 2011 23:45

Äsch, Sivia matcenter har ju nu! Och dessutom behöver jag inte mer än en burk åt gången. De lyckas nästan alltid passera utgångsdatum innan jag köper en ny. Tack för tipset i alla fall :)

admin.

24 mars 2011 23:52

ok bra

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards