Direktlänk till inlägg 28 februari 2011
Gjorde ett experiment igen. Beurre Manie. På kockskolan fick vi lära oss att det betydde handsmör på franska, men enligt länkarna betyder det knådat smör. Det är helt enkelt smör å stärkelsemjöl som blandats till en deg eller en sås att reda av, tjocka till, kokande vätska med. Själv använder jag maizena, smör, lite olja och finhackade rostade solrosfrön (hade inga nötter), lite typ curry och worchestershiresås. Det återstår att se om det är bra i maten. Worchesterhire-såsen är lite pepprig å syrlig. Den innehåller anjovis å tamarind med umami som passar utmärkt till kött. Prova det i grill-olja. Typ worchester, soja, olja, lite örtkryddor och kanske chili, vitlök å ingefära. Man måste drömma om sommaren ;)
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | |||||||||
|