Direktlänk till inlägg 4 januari 2011
Såg en ny glassmaskin online vilket funkar ungefär som en termos inuti en boll. Bollen fylls med is, sen häller man i glassingredienser i termosen. Skaka bollen länge eller kasta den till varandra så ska man få glass efter ca 10-20min!! Sök på "glassmaskin boll "i ngn sökmotor.
Däremot...
Problemet med elektriska glassmaskiner som säljs till konsumenter är att de inte riktigt fryser glassen ordentligt. Tricket med en bra glass är att få ned den till mjukfrys ( typ minus 12-14 eller nåt) samtidigt som man rör om så iskristallerna finfördelas. Detta för att ge en så jämn glass som möjligt.
En riktigt proffesionell glassmaskin kostar från ca 15tusen, vilka är de enda jag har sett som klarar tricket. Jag tvivlar på att bollen klarar detta heller. Men kanske en hyfsad sorbet eller parfait åtminstone. Typ grädde å nån smaksättning. Kanske äggulor.
En annan variant av hemmaglass är att mixa glassingredienser i en assistent å samtidigt tillsätta kolsyreis. Frysningen går så fort att mycket små iskristaller bildas, dvs jämn och riktig glass. TYP samma variant gör man inom industrin för att frysa in jordgubbar så de ej säckar ihop vid upptining (det är de stora iskristallerna som förstör gubbarna) eller ärtor osv för att behålla vitaminer å färg. Tänk T-1000 i terminator 2 - en "super-chockfrysning" (kallas flashfreeze eller blastfreeze )
PS. För visst är man sugen på glass i 20 minus eller hur!! ;)
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|