callesmat

Direktlänk till inlägg 4 januari 2011

Glass-tipss ??

Av admin. - 4 januari 2011 22:44


Såg en ny glassmaskin online vilket funkar ungefär som en termos inuti en boll. Bollen fylls med is, sen häller man i glassingredienser i termosen. Skaka bollen länge eller kasta den till varandra så ska man få glass efter ca 10-20min!! Sök på "glassmaskin boll "i ngn sökmotor.


Däremot...


Problemet med elektriska glassmaskiner som säljs till konsumenter är att de inte riktigt fryser glassen ordentligt. Tricket med en bra glass är att få ned den till mjukfrys ( typ minus 12-14 eller nåt) samtidigt som man rör om så iskristallerna finfördelas. Detta för att ge en så jämn glass som möjligt.
En riktigt proffesionell glassmaskin kostar från ca 15tusen, vilka är de enda jag har sett som  klarar tricket. Jag tvivlar på att bollen klarar detta heller. Men kanske en hyfsad sorbet eller parfait åtminstone. Typ grädde å nån smaksättning. Kanske äggulor.


En annan variant av hemmaglass är att mixa glassingredienser i en assistent å samtidigt tillsätta kolsyreis. Frysningen går så fort att mycket små iskristaller bildas, dvs jämn och riktig glass. TYP samma variant gör man inom industrin för att frysa in jordgubbar så de ej säckar ihop vid upptining (det är de stora iskristallerna som förstör gubbarna) eller ärtor osv för att behålla vitaminer å färg. Tänk T-1000 i terminator 2 - en "super-chockfrysning" (kallas flashfreeze eller blastfreeze )



PS. För visst är man sugen på glass i 20 minus eller hur!! ;)

 
 
Sara

Sara

17 januari 2011 21:31

Varför inte bara gå och köpa glassen i affären? :p

http://www.sarasliv.bloggplatsen.se

admin.

17 januari 2011 21:54

varför laga mat, varför göra nånting själv ?? :) beror på vad man e intresserad av. Välja sina egna smaker. Billigare, kul???

:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards