Direktlänk till inlägg 5 december 2009
hälften av en knytnäve stor rotselleri
dubbelt så mycket morot
lika mycket kålrot, om inte mer
palsternacka om ni har lust
en tummstor bit färsk ingefära
typ lika stor bit färsk pepparrot
nåra hackade lökar
flera klyftor vitlök i skivor
flytande hounung eller melass eller socker (gärna ljust muscovado)
timjan färsk eller torkad
citronjos eller tomatpure´ eller citrongräs (den innersta mjuka delen av nedre stjälken)
Paprika pulver
kryddnejlika
kryddpeppar
svartpeppar
berbere-krydda
buljong
smör
salt
kastrull med lock
Hög drinkmixer
Hacka alla grönsaker i tärningar utom pepparroten.
Smält smör (spara en del på sidan) på medelvärme och rör i lök, vitlök, timjan och lite berebere. Fräs ihop nåra sekunder sen på med sötningsmedlet och rör om. Därefter ett par tre stänk citronjos/hackad och bankat citrongräs/tomatpure´. Låta koka nåra sekunder - vänd ned alla rotfrukter utom pepparrot och utom ingefära. Svetta sakerna en stund. På med buljong så det täcker.
Puttra i 10-20min beroende på hur stora tärningar det är. När de är mjuka, blanda i en nypa kryddnejlika samt två nypor paprikapulver, kryddpeppar och svartpeppar. Riv i ingefära och pepparrot.
Purea allt i mixern medans den är väldigt varm, tills det blivit en slät soppa med konsistens som du gillar- du kan behöva mixa i omgångar och ev tillsätta mer hett vatten/buljong, den blir väldigt tjock.
Koka upp på spisen igen. Smaka av tillsätt ev salt.
Montera ned smör som får smälta. Ät och håll käften.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|