callesmat

Direktlänk till inlägg 13 juli 2009

Koka höna

Av admin. - 13 juli 2009 18:55


konstigt att Italiensk mat inte fått så mycket röster, men det är väl inte SÅ stort i Sverige. Italiens mat är dock uppdelat i massvis med olika provinser- där recept kan skilja sig från by till by. Men detär ofta extremt "enkelt" uppbyggd mat, där råvororna kommer fram. Det kan vara 3-4 ingredienser- som tex kokt höna i mjölk och tomat. Detta gör ju dock att det ställs högre krav på råvarornas kvalitet. Däremot är medelhavsmaten perfekt så här år när vi har så bra tomater och kronärtskockar odyl...


Återkommer  om Thai- storstädning.



///Calle

 
 
katten

katten

19 juli 2009 20:32

Hej! inte bara det. jag är himlans nervös dessutom inför min tv-debut. herrejösses hur ska detta gå? synd jag inte hittade din blogg lite tidigare så jag hade kunnat få nåt riktigt bra recept att tillaga.

http://kaffekokarkokboken.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards