Direktlänk till inlägg 11 juli 2009
Grönmynta, persilja och koriander. Kostade trettifem spänn, lösvikt från friland- alltid bästa sorten. Köpte på grönsakshuset i Gottsunda. Mynta e perfekt i mellanöstern-mat eller som te. Jag brukar använda persiljan blandad med lite koriander som sallad i egna quesedillas- ta två tunna libanesiska pitabröd. Riven ost på ena sen vilket pålägg du vill- men inte för blött och ganska tunnt. Strö strimlade örter, gärna lite hackad chili och ost ovanpå- bara inte det blir torrt.
Lägg ihop med det andra brödet, torrosta i stekpanna på medelvärme tills osten smält och klistrar ihop allt. Skär som pajbitar och servera på skärbräda.
Puread rödlök. Ha! det ser ut som köttfärs!! En söt och mjuk härlig sörja som görs genom att svetta ned halvmånar -eller grovhackad rödlök på låg värme i ungefär en timme, sen mixa i matberedare. Den får en underbar rosa/lila färg. Bör användas samma dag- den blir grå om den får stå över natten.
///Calle
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 | 29 |
30 | 31 | |||||
|