callesmat

Direktlänk till inlägg 11 juli 2009

Grönt

Av admin. - 11 juli 2009 14:54




Grönmynta, persilja och koriander. Kostade trettifem spänn, lösvikt från friland- alltid bästa sorten. Köpte på grönsakshuset i Gottsunda. Mynta e perfekt i mellanöstern-mat eller som te. Jag brukar använda persiljan blandad med lite koriander som sallad i egna quesedillas- ta två tunna libanesiska pitabröd. Riven ost på ena sen vilket pålägg du vill- men inte för blött och ganska tunnt. Strö strimlade örter, gärna lite hackad chili och ost ovanpå- bara inte det blir torrt.

Lägg ihop med det andra brödet, torrosta i stekpanna på medelvärme tills osten smält och klistrar ihop allt.  Skär som pajbitar och servera på skärbräda.




Puread  rödlök. Ha! det ser ut som köttfärs!!  En söt och mjuk härlig sörja som görs genom att svetta ned halvmånar -eller grovhackad rödlök på låg värme i ungefär en timme, sen mixa i matberedare. Den får en underbar rosa/lila färg. Bör användas samma dag- den blir grå om den får stå över natten.


///Calle

 
 
Ingen bild

Calles kropp

18 juli 2009 01:20

en vecka senare, och myntan e fortfarande schysst. BÖRJAR sloka lite. de andra e skit-fick slänga resten- persilja gulnar fort å koriander vissnar ihop

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards