Direktlänk till inlägg 27 april 2009
VEGETARISKT (typ)
Mellanmål
Koka upp MYCKET vatten, ungefär pastamängd, låt sjuda.
Knäck nåra färska ägg i varsin låg kopp (eller en i taget i samma).
Häll nån matsked vinäger i vattnet.
Ta något redskap och rör upp en virvel i vattnet, sedan medans den forfarande snurrar häll försiktigt över äggen mitt i virveln så nära ytan som möjligt.
Låt sjuda ca 3-4min så äggen enbart blir löskokta. Mängden vatten och virveln gör att vitan sluter sig omkring gulan när äggen sjunker.
Ta genast upp äggen och låt rinna av på hushållspapper. Salta och peppra.
Gott till sparris och rostat bröd.
Idag ansökte jag till bageri- och konditorutbildning i Kristianstad. Jag är peppad.
///Calle
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 | 29 |
30 |
||||||
|