callesmat

Direktlänk till inlägg 27 april 2009

Perfekta pocherade (förlorade) ägg

Av admin. - 27 april 2009 18:54

VEGETARISKT (typ)

Mellanmål

Koka upp MYCKET vatten, ungefär pastamängd, låt sjuda.

Knäck nåra färska ägg i varsin låg kopp (eller en i taget i samma).

Häll nån matsked vinäger i vattnet.

Ta något redskap och rör upp en virvel i vattnet, sedan medans den forfarande snurrar häll försiktigt över äggen mitt i virveln så nära ytan som möjligt.

Låt sjuda ca 3-4min så äggen enbart blir löskokta. Mängden vatten och virveln gör att vitan sluter sig omkring gulan när äggen sjunker.

Ta genast upp äggen och låt rinna av på  hushållspapper. Salta och peppra.

Gott till sparris och rostat bröd.

Idag ansökte jag till bageri- och konditorutbildning i Kristianstad. Jag är peppad.

///Calle

 
 
Martin på jobbet

Martin på jobbet

28 april 2009 09:10

GO BOY! :)

http://saebloggen.blogspot.com

 
Ingen bild

calle

18 maj 2009 18:44

jaha?? ok! tack

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Skapa flashcards