Direktlänk till inlägg 17 maj 2011
In i köket vid halv åtta och röra ihop kalvfärs med vitpeppar, salt, grädde, ägg ströbröd, potatismjöl och lite olja. Oljan är till för att det ska blir lättare att blanda stor mängd för hand. Potatismjölet för att suga upp en del av fettet så de inte spricker. Blev ris till för jag inte orkade skala potatis.
Trodde jag hade mycket lingonsylt men där fick jag tji. Det blev 1/4 lingonsylt resten hallonsylt!! Man kan ju göra så, men det är inte rätt! Ungarna gillade det dock, då det var sött och gott.
Varför filmar jag hela tiden? För att jag kan, eller nåt....och i morrn blire isterband och stuvad potatis. Och varuleverans och förberadande av salladsbuffé till torsdan och bakande av baguetter. Kommer bli tight. Skäggigt alltså.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|