Direktlänk till inlägg 16 april 2011
1. Kallt sushiris smaksätt med risvinäger å stjärnanis, Välsköjt och sedan blötlagt 30min innan kokning. Typ morotstänger?
2. Rullande med noriblad
3-4 Säger sig självt
5. Tofu penslat med shoyusoja - ? - och överstrött med SantaMaria Wasabikryddning. Tamarisoja är oxå bra.
6. Astunna "sahimi" av färsk ""fiskdisk"-lax av hög kvalitet som läggs i tunnt lager på bricka, plastas väl med flera varv plastfolie. Frys in i tre dagar. Tina på diskbänken en timma innan användning. Frysningen är för att ta kål på ev parasiter (svensk lagstiftning, tänkte varför inte). Kvaliteten är för smak och hygien!
Syns inte på bilderna med jag hyvlade färsk ingefära mot baksidan av en osthyvel och la in i s.k 1-2-3 lag i typ 1 - 2- 3 dar! 1 del vinäger -2delar socker-3 delar vatten. Hyvlad rättika och/eller rädisa är oxå gott till.
Wasabi är bäst att få tag på i pulvervariant. Häll över hett vatten i omgångar och rör om. Färsk wasabi kan ni drömma om!!
Men att kalla detta sushi är väl nästan en förolämpning då de japanska kockarna går lärling i åratal innan de ens tillåts att ta i fisken! (men sen är det oxå ett land av tvångstankar!! F´låt f´låt!!) !
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|