callesmat

Direktlänk till inlägg 16 april 2011

första gången jag gjorde sushi (länge sen)

Av admin. - 16 april 2011 09:45


1. Kallt sushiris smaksätt med risvinäger å stjärnanis, Välsköjt och sedan blötlagt 30min innan kokning. Typ morotstänger?

2. Rullande med noriblad

3-4 Säger sig självt

5. Tofu penslat med shoyusoja - ? - och överstrött med SantaMaria Wasabikryddning. Tamarisoja är oxå bra.

6. Astunna "sahimi" av färsk ""fiskdisk"-lax av hög kvalitet som läggs i tunnt lager på bricka, plastas väl med flera varv plastfolie. Frys in i tre dagar. Tina på diskbänken en timma innan användning. Frysningen är för att ta kål på ev parasiter (svensk lagstiftning, tänkte varför inte). Kvaliteten är för smak och hygien!

Syns inte på bilderna med jag hyvlade färsk ingefära mot baksidan av en osthyvel och la in i s.k 1-2-3 lag i typ 1 - 2- 3 dar! 1 del vinäger -2delar socker-3 delar vatten. Hyvlad rättika och/eller rädisa är oxå gott till.

Wasabi är bäst att få tag på i pulvervariant. Häll över hett vatten i omgångar och rör om. Färsk wasabi kan ni drömma om!!


Men att kalla detta sushi är väl nästan en förolämpning då de japanska kockarna går lärling i åratal innan de ens tillåts att ta i fisken! (men sen är det oxå ett land av tvångstankar!! F´låt f´låt!!) !

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58


  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31


    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Arkiv

Följ bloggen

Följ callesmat med Blogkeen
Följ callesmat med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se