Direktlänk till inlägg 18 oktober 2010
Å fullt genomförbart. Det är anpassade recept till förskola, när saker kostar måste man vara smart. Det här e lite recept jag "kokade ihop" i kväll....
Kyckling med kikärter
Kycklingbitar med garammasala i ugnen med kort spad. Servera med Youghurt.
Egenkokta kikärter (inte burk-garbanzo) blandas med tärnade grönsaker (morötter osv) och värms i vatten. Blanda i stor skål med lite curry, salt och olja. Servera direkt.
Lammfärsgryta (eller kyckling) med gullök, selleri och ajvar. Ris.
Fisk med korv (ja det passar faktiskt)
Hacka Chorizo + stoppljus-paprika (röd, gul, grön) med vitlök rostas i ugn. Skivad potatis blandas i
med timjan och basilika eferåt.
Sänk värmen och i med grova tomat-klyftor och grova fiskbitar
Laxtärningar med stekt potatissallad
Köpa tärnad blandad fisk, ganska mycket. Bästa sättet av få tag på bra lax billigt från min lev.
Stek potatis, blanda med purjo, paprika och/eller oliver mot slutet. Ta ut och häll över Vnegrett.
court buljong kokas i förväg -vatten, salt, lite citron, persilja/dill, vitpepparkorn som krossats och allt silas av.
Fisken serveras brevid, uppvärmd snabbt i buljongen.
Nån medelhavsfisk med fänkål oliver å Rouille (kall paprika-relish) kanske??
Fläskleg med rotmos
0. Dan innan, dela morötter å lök i grova bitar. Bouqe garni-kryddor (timjan, vitpepparkorn, lager i ren kökshanduk). Mice en Place!
1. Lägg rimmat fläsklägg i en steamern med grönt å krydd, så fort du kommer till jobbet och slå på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma.
Koka sakta tills köttet känns mört, det tar cirka 2 timmar.
3. Rotmos: Skär råa rötterna i mindre bitar. Koka kålrötterna och moroten i lättsaltat vatten i vattenbad.
Koka i cirka 30 minuter och lägg därefter i potatisen. Koka allt mjukt.
5. Pressa rötter och potatis eller kör i mixer. Blanda i smör och späd med spad till lagom konsistens.
Smaka av med salt, lite peppar och L I T E kardemumma. Må hända lite honung. PERSILJA.
6. Servera fläskläggen med rotmoset och senap!! Någe kul färskt grönt.
Egna köttbullar gjord på riktigt lös smet som det ska vara, spritas på smörjda bleck. Går fortare än att trilla och funkar med rörörda lingon (från frysen). Behövs ingen sås. Mos och pressgrunka. Toppen!
Pasta Putanesca
Rörpasta
Olivolja
Svarta oliver
anjovis (eller tonfisk i olja om det blir för dyrt)
vitlök
gul lök
Krossade tomater
Oregano
Riven ost
S+P
Kör wokstyle
Kycklingpasta Med Pesto
Kyckling i ugn med salt och peppar, lite citron på toppen.
Pesto av basilika, (ströbröd), ost, olivolja, vitlök -hälls över varm pasta och serveras omedelbart.
Ngn sallad med soltorkade tomater
Kyckling tortilla
Kyckling bitar tinas övernatten i marinad av persilja, lagerblad osv osv. LÅt rinna av hacka den ganska fint
Tomatsås med kanel, koriandern salt&peppar, spiskummin, vitlök, lite chili.
Kycklingen vänds ner i kort tomatsås, kokas upp fort.
Lite hackade oliver eller majs brevid, youghurt, tortilla, isbergsallad, riven ost.
Vegetarisk currygryta med kokta ägg i istället för kött!!
Fisk som ångas i ugnen, sen blandas med lite crabfish och kokta ägghalvor, psalt & speppar- på med dill och tunn vitlöksblandad majonäs - gratineras! Kokt potatis till.
Sallader
-ett par askar Körsbärstomater (halvor), blandas med olivolja och basilika samt en aningen salt.
-Strimlor av zuchinni (osthyvel), med rostad paprika (200grader i ugn tills blir svarta, ta bort skalet) i finstrimlor , vita bönor eller black eye eller bondbönor (bonduelle), oregano och lite salt..
----------------
Beroende på vad saker kostar för tillfället ; rödbetsgroddar, purjogroddar, Sockerärtor, lite romanesco, spenat, mangold, rättika, sötpotatismos (massa a vitamin=) ??...m.m m.m Mmmmmm!!!
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|