Direktlänk till inlägg 16 augusti 2009
Rosta röda paprikor i ugnen tills skalet blir svart. Ta ut och lägg i en skål med tät plastfilm över tills de svalnat. Dra av skalet, men spara lite svart här och där för grillsmakens skull. Gillas inte paprika, eller om det är allergiskt, skär fasta tomater i åtta bitar på en halva istället- och gör sen resten...
Gör en paste av 1/5 sked mald lättrostat spiskummin
1/5 sked mald lättrostade bockhornsklöverfrön
1/2 sked gurkmeja
1 nypa hela svarta senapsfrön
lite riven vitlök
2 skedar korianderfrö
ev 2 skedar socker eller lite honung mot slutet av tillagningen om du vill, och ev en aning rött chilipulver alt. lite svartpeppar.
Blanda kryddorna med lite vatten tills det blir ungefär samma konsistens som tomatpuré.
Dela paprikorna på längden och skrapa ur fröna och mellan väggen. Hacka paprikan grovt.
Fräs purén i olja på låg värme ett par minuter, blanda i paprikan. Häll i vatten så att det når upp till hälften, blanda ut lite tomatpuré i vattnet (helst gjort på soltork tomat, inte lika beskt) så att det blir en röd tunn sky. Sjud i minst tio minuter.
Mixa allt i matberedare när det är riktigt varmt, koka upp igen, eventuellt mixa efter med stavmix om det inte är riktigt slätt. Salta.
Servera. Rosta nåra fänkålsfrön eller pumpafrön och strö över soppan. Om du vill kan du blanda lite lätt-creme fraische med riven vitlök och lite lös syrlig youghurt så att det nästan bli filkonsistens, ringla i en spiral i mitten av skålen. Ät mjukt färskt morgonbröd till.
Går oxå att äta kall som en Gazpacho, kanske med riven gurka i. Bör då vara lite lösare.
///Calle
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
|||
31 |
|||||||||
|