callesmat

Senaste inläggen

Av admin. - 28 september 2009 14:06


Nu är spelningen avklarad med bluesbandet Blue Session. Vi var inhysta på Hi Jazz Bistro vid Centralstationen i Uppsala i lördags. Före oss spelade The Mist Of Avalon. Eventet vad en minnes/hyllningsspelning av bandens bortgågna gitarrist Sacko. Packat med folk, familjer, vänner och främlingar. Om ni missade det så missade ni verkligen något! Bästa spelningen bluesbandet har gjort utan Sacko tycker jag. Sax, gitarr, trummor, bas , klav, sång, sång, sång, skrik , rop, munspel samt div percussion!


Det var en underbar, smärtsam, inspirerad, svettig och episk spelning!!


May the bLues be with you!


//Calle

Av admin. - 21 september 2009 16:25


I morrn ska jobba på förskola i köket andra ändan av stan. Ingen bil. Fick en rundvisning och ordentlig genomgång av köket- och betalt för det (inte i handen). De tekniska bitarna är inga problem, det är mest  värmning och upplägg. Det ska inte vara någe trubbel med tiden heller, det e bara det att jag inte riktigt förstår mej på  hur man avläser avdelningslistor. Det är den lista man går igenom på morgonen och skriver upp hur många som ska äta, hur många bord per avdelning (för upplägget) och vilka allergiker som är där. Har inte stått i rest.kök på fyra år.


Fiskbullar med dilltomatsås och potatis. Finns biffar till allergikerna. Inga problem, men hur många fat osv?? Tja det får jag nog i värsta fall skjuta upp tills de kommer  och hämtar och då fråga hur många bord det är. Fast det var tanken att jag ska laga på samma fat innan som värmehålls, varpå det inte behövs någe överflyttning eller extradisk. Men ähhh jag vet hur många burkar fiskbullar som beräknas gå åt. Fattar jag inte antalet fat så fördelar jag upp alla jämnt på en massa ugnsfat eller nåt. Flytta om i värsta fall. jag är VIK. Det får dug åt dem.


Markera salladsskålar och bestick oxå. Frukost, mellanmål och frukt fixare själva.

Har skrivit en lista över var nycklar finns osv osv.


På ons ska jag till ett annat ställe, som jag inte varit på. Men en instruktionslista över utrymmen osv ska finnas. Pastagratäng och specialmat i frysen. På torsdag ytterligare ett  helt nytt ställe, steka strömming från grunden. Potatismos. Förberedd specialmat. F.ö är jag i "mörket" (dvs ovetande) över vad som väntas. Hinner inte hälsa på dessa ställen. På fredag är jag stand in för Martin i Sunnersta. Spelning i helgen. Joråsatte.....


 Det ordnar sig nog. Update lär följa.


av admin. den 22 september kl 21:49


Jo det gick bra! I morrn är det ett nytt kök jag adrig varit i.

Av admin. - 14 september 2009 12:27

Ånej besökarantalet går nedåt!! Gråter

whatever


snart är det spelning

Av admin. - 12 september 2009 11:36

Idén till titeln fick jag av Martin.


Jag drömde jag var med i en kökstävling hemma hos syrran i Knivsta. Sen fick jag reda på att Robert De Niro skulle komma dit och tävla, samtidigt var han Marco Pierre White. Jag blev skitsur för jag tyckte det var orättvist men alla andra tyckte lixom "Äh det e bara en kul gimick du ska inte bry dej om det!" Min syster pekade på en lapp på kylskåpet- menat att avstressa. Då var vi i köket på Dirigentvägen. Det stod "titta till vänster, titta till höger, andas!"

Robert De Niro hade med en kompis som gjort perfekt sushi som förrätt till honom. Sahimin var djupblå och såg ut som långsmala godisbilar/godissnören.


Nu var jag så förbannad att jag stod och svor högt, gjorde en massa misstag och glömde bort vad jag skulle göra. Kanske visste jag inte från början heller? Funderade på att sticka därifrån.

Under tiden hade Marco White satt upp en stor lixom smal tvättställning som han penslade viltfiléer på.

Jag vaknade innan allt gick åt h*lvete.


För ngn vecka sen drömde jag om Gordon Ramsay men det kommer jag inte ihåg.




///Calle

Av admin. - 11 september 2009 11:45


Ladda INTE ned några program eller internet-browsers och installera från m e g a u p l o a d .com. Förstör massa grejer, ändrar bokmärkesadresser, lägger sig ivägen odyl- det verkar vara malware. Nu har jag visst en trojan oxå. Programen kanske inte är så officiella som man kan tro. Utlagt som reklam-länk, så jag trodde de hörde ihop med sidan. Clever b*astards.

Att ha konto där verkar vara helt ok dock. Största gratis uppladdnings-storleken jag har hittat ännu.


Nä det här handlar inte om mat


//Calle

Av admin. - 29 augusti 2009 14:17


Surdeg


Ganska hård skorpa ändå- med lock kanske jag kan undvika pensling helt. Borde haft frön och mjöl på. Whatever. Med kladdigare deg löser man oxå problemet med pensling.

Den får vila i papperspåse till i morrn så kanske den mjuknar lite oxå. Uppskuret bröd lägger man i plastpåse.


Jag tror jag ska sätta en vetesur oxå ändå- sådana behöver vara tjockare, då vetemjölet inte har lika mycket jäsnings-mineraler och andra ämnen som rågmjölet har. Det är en "överkurs-sur", knepigare att få till.

Man kan kombinera sådan med några gram industrijäst när man bakar ut.

Vill du ha ett vitt luftigt storbubbligt bröd- gör en vit bröddeg på bakdurumvetemjöl utan surdeg men ev 8g färsk industrijäst. Glöm inte salt, och gärna lite smält avsvalnat smör. Knåda degen så länge att den går att tänja ut nästan genomskinlig, utan att den går sönder.

Samtidigt har du tillsätt lite mjöl till en bit vetesur tills du får en kladdig mini-bröddeg bestående av mer än hälften sur. Knåda ihop dessa två degar med varann. Jäs som ovan.


///Calle


Två bra ekologiska stenmalda mjölsorter som går att få tag på lite överallt i mellansverige- från Saltå kvarn utanför Sthlm. Helst bör man försöka hitta grovt rågmjöl.

Av admin. - 28 augusti 2009 21:13


Jag misstänker att jag mördad någon! Min surdeg som svultit i kylen för länge :(

Men det återstår att se, jag matade den nyss och satte en deg till imorrn så nu får jag se vad som händer. Har hört talas om surar som vaknat efter flera år efter de matats.

Det är ju heller inga dyra ingredienser. Men som vanligt glömde jag ha SALT I DEGEN!!! Aaaaarghhhhh vad är det för fel på mej? Koncentration grabben!! Det blir koncentrationsläger för mej. Nä usch sånt får man ju inte skämta om. Kanske kan pensla med nåt salt- typ soja.

Jag slaskade ihop en bröddeg med extra rågmjöl och sirap som näring. Knådade in vetemjöl och lade i form så den inte har ngn annanstans att växa än upp, annars blir den lätt platt. Jag tillsätter ingen extra jäst. Jag  kör med minimal knådning och EN jäsning på ca 12h. En deg som jäser så länge bör täckas ordenligt med plast, så att den inte torkar ut.

Efteråt brukar jag baka av den under lock för att skydda, då jag vill ha rejäla limpor med minimal skorpa, och mina stora limpor tar ungefär 1,5h i ugnen.


Nästa gång ska jag prova göra en jättekladdig bröddeg- tillsätta vätska och mjöl tills det blir bra konsistens och suren utgör ca 1/4 av totala mängden bröddeg.



///Calle



av admin. den 29 augusti 2009 kl 13:14


Jorå den har jäst! Bakar i keramikgryta med lock.


///Calle

Av admin. - 25 augusti 2009 18:21


Idag har jag jagat med drakar, tittat på film, blåst såp-bubblor, byggt kojor, smygit på flugor, skrattat åt spindlar, studsat med bollar och låssas-sovit bakom soffor och sprungit sprungit sprungit och burit burit burit.


Nu har jag träningsverk

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards