callesmat

Senaste inläggen

Av admin. - 4 december 2010 11:15

Tips från Martin


Gör en lasagne precis som vanligt men med KESO (cottage cheese) istället för köttfärs och vitsås, i övrigt samma ingredienser och kryddor.

Av admin. - 30 november 2010 18:43



Gör två varma mackor med ost i ugnen av företrädelsevis runda rågkakor, typ polarbröd. Stekt en hamburgare av enbart köttfärs -ganska platt å ungefär samma diameter som brödet.  Du kan behöva två stekspadar samt hålla emot med ena handen för att vända burgaren.

Salt å ev peppar på toppen, när du vänt burgaren andra gången-pensla gärna lite osttronsås ovanpå precis i slutet.  Riv sedan lite pepparrot å lägg på hamburgaren, å kanske ett salladsblad och/eller en tomat. Lägg köttet mellan bröna med osten inåt. Enjoy!

Av admin. - 30 november 2010 17:11



Tips: blötlägg en hel påse torkade bönor i åtta timmar, skölj av noggrannt och fryst in i platta påsar. Sen är det bara att koka direkt från frysen (antar jag) vid behov.

På bilden vita bönor som jag delvis (1/3) kokat med gurkmeja och delvis utan. Ser ut som godis! :) 

Salta inte vattnet när du kokar (sjuder), då blir skalet hårdare. Skumma allteftersom.

Jag har hört att man kan sjuda bönorna i keramikgryta så blir skalen mjukare. Eller tillsätta en rå potatis i vattnet. Kanske även några hela vitlökar för smak., ev lagerblad. 

Sen e det bara att tillsätta nån god olja, kryddor och lite färsk finhackad persilja.

Ju oftare du äter bönor desto mer vänjer sig magen vid gasen. Annars går det ju bättre att äta linser.


 




En minnesregel för hur man kokar grönsaker är - växer de under jorden ska de läggas i kallt vatten. Växer de ovan jord skall det läggas i kokande vatten (för att driva ur syret som förstör vitaminer och färg). Ett undantag är väl torkade bönor som växter ovan jord i "frö"-skidor!


PS. Jag skulle faktiskt kunna använt majskorn istället för gula bönor !

Av admin. - 26 november 2010 17:57


Fick fruktsallad över på jobbet (banan, äpple, päron, russin, limejos å limecest, kanel). Tog hem å hällde det i ett blindbakat pajskal. Tillsatte potatismjöl, vaniljsocker, kardemumma och liiiiiiiite curry. Går väl an kanske....vit chokladsås till.


 

Av admin. - 26 november 2010 16:07

 


Ja´ bah - "Hmmm..." Go Sherlock typ.

Av admin. - 11 november 2010 17:42

PASTA PUTANESCA TYP

  • Gjorde den med anjovis på förskolan, men det blev lite salt. jag e inte i form nu. skulle gjort med tonfisk (i olja) å citronpeppar..!! Det e en prisfråga. Men gott, rekommenderas.

    alltså
    ...
    chili
    tomatkross
    vitlök
    gul lök
    oliver


    tonfisk
    riven ost
    S å CP (Salt å CitronPeppar)


    pasta (typ skruvar eller nåt refflat som fångar upp såsen, vet inte vad de heter)See More

    19 minutes ago · · 1 personLoading...
  • Calle Lillsunde och OREGANO!!
    måste inte vara massa kapris å sånt, det hade jag inte råd med.
Av admin. - 9 november 2010 11:49



Förskolematen blev inte så bra idag. Gjorde kina gryta men det var fel soja , märkte inte förräns efteråt. Klant! Sen brände jag ris på spisen så det luktar enda ned i källaren!! HAHA

Av admin. - 19 oktober 2010 17:37

 

Så kan det gå när man använder färska råvaror !! ;) :)


Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards