Direktlänk till inlägg 22 maj 2011
Jag kan presentera menyn för nästa vecka. Små ändringar i recepten lär förekomma.
Må - Kycklingfilé i limesås med ris
Delar kycklingfiléer på "tvärsen" och marinerar i limejos, vitlök och torkad basilika i ca 1 timme. Kokar upp kokosmjölk i omgångar och tillsätter kycklingbuljong och kanske lite grönpeppar. Bräserar kycklingen i ugnen med koksmjölken tills den håller 65graders innertemp - eller så köttsaften är klar.
Strimlad rödkål och dito morot.
Ris
Ti - Kalvfärsragu med potatis
Finhackad selleri, morot, gul lök fräses i lite olja med vitlök och timjan.Brukar inte använda smör till färs för det blir så mycket djurfett ändå, lättare smak med olja. Vitt vin kokas in. Krossad tomat och 1/3 oxbuljong 1/1 del hönsbuljong. Svartpeppar och basilika? Färsen brynes i ugn för det finns för lite plats på spisen - tillsätts till såsen som får sjuda. Potatis för det var ett tag sen.
Grönsaker vet ej.
On - Köttfärscrepes med ost och ris
Varuleveransdag. Behövs enklare mat. Färdiga crepes på smöjda bleck går in ugnen på 150grader med riven ost. Kokt ris. Gräddfilsås. Majs och ärtor?
To - Biff Rydberg med senapssås
Tärnad biff brynes med salt och peppar och stekt i ugn tills 60graders innertemp.
Tärnad kokt potatis blandad med hackad lök, au par (Prettouttryck för "på sidan").
Senapssås av 3 delar lätt-majonäs, 1del gräddfil, 1 del dijonsenap 2delar söt senap.
Skippar äggulan då en kille är allergisk.
Grönsakerna får jag se vad det blir, kanske strimlad smörgåsgurka och någe mer.
Fre - Strömmingslåda med dill och kokt potatis
Rullar ihop strömmingsfiléer som jag saltar och vitpepprar samt lägger i bleck som smörjts lätt längs kanterna. På med dill och saltad samt puread tomat. Sist ströbröd och några klickar smör. In i ugnen tills fisken håller 55graders innertemperatur, eller fenor lossnar från skinnet utan ansträngning.
Kokt potatis och får se vad det finns för grönsaker.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|