callesmat

Direktlänk till inlägg 22 maj 2011

Föskolemeny vecka 21

Av admin. - 22 maj 2011 09:01


Jag kan presentera menyn för nästa vecka. Små ändringar i recepten lär förekomma.


Må - Kycklingfilé i limesås med ris

Delar kycklingfiléer på "tvärsen" och marinerar i limejos, vitlök och torkad basilika i ca 1 timme. Kokar upp kokosmjölk i omgångar och tillsätter kycklingbuljong och kanske lite grönpeppar. Bräserar kycklingen i ugnen med koksmjölken tills den håller 65graders innertemp - eller så köttsaften är klar.


Strimlad rödkål och dito morot.

Ris


Ti   - Kalvfärsragu med potatis

Finhackad selleri, morot, gul lök fräses i lite olja med vitlök och timjan.Brukar inte använda smör till färs för det blir så mycket djurfett ändå, lättare smak med olja. Vitt vin kokas in. Krossad tomat och 1/3 oxbuljong 1/1 del hönsbuljong. Svartpeppar och basilika?  Färsen brynes i ugn för det finns för lite plats på spisen - tillsätts till såsen som får sjuda. Potatis för det var ett tag sen.

Grönsaker vet ej.


On -  Köttfärscrepes med ost och ris

Varuleveransdag. Behövs enklare mat. Färdiga crepes på smöjda bleck går in ugnen på 150grader med riven ost. Kokt ris. Gräddfilsås. Majs och ärtor?


To  - Biff Rydberg med senapssås

Tärnad biff brynes med salt och peppar och stekt i ugn tills 60graders innertemp.

Tärnad kokt potatis blandad med hackad lök, au par (Prettouttryck för "på sidan").

Senapssås av 3 delar lätt-majonäs, 1del gräddfil, 1 del dijonsenap 2delar söt senap.

Skippar äggulan då en kille är allergisk.

Grönsakerna får jag se vad det blir, kanske strimlad smörgåsgurka och någe mer.


Fre - Strömmingslåda med dill och kokt potatis

Rullar ihop strömmingsfiléer som jag saltar och vitpepprar samt lägger i bleck som smörjts lätt längs kanterna. På med dill och saltad samt puread tomat. Sist ströbröd och några klickar smör. In i ugnen tills fisken håller 55graders innertemperatur, eller fenor lossnar från skinnet utan ansträngning.

Kokt potatis och får se vad det finns för grönsaker.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58


  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31


    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Arkiv

Följ bloggen

Följ callesmat med Blogkeen
Följ callesmat med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se