callesmat

Direktlänk till inlägg 6 maj 2011

Ooops, jag gjode det för första gången!

Av admin. - 6 maj 2011 17:00

Beställde HEL fryst spätta till nästa vecka av misstag. Den ska vara på onsdag så det blir till att tina till dan innan och filea alltihop, dvs nio kilo. Inte så konstigt att den var så billig. Men det e är bra träning. Sen kokar jag buljong till vitvinsåsen på benen, då plattfisk är utmärkt till fiskfond. Vart jag jobbar? Förskola... Senare blir det Biff Rydberg av biff  (inte filé),  Köttfärslimpa, sillflundra med mos, dillkött och Wallenbergare. Hittade kalvfärs för 52kr/kg. 


  Sen är det lite bilder på massa nyskalad potatis å en suddig diskmaskin. Gick hem och bloggade om banaliteterna. Jag menar, vart i ligger allmän-intresset egentligen? Att taga mitt mediaansvar :)  Hah!


Närå

 
 
PS Calle Själv

PS Calle Själv

6 maj 2011 18:37

jag bah uUUUuuuuu!! Jobbar på FÖRSKOLA p gör vitvinsås jag tror att jag e så förbannat speciell...;)

http://callesmat.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Gubben

6 maj 2011 19:33

PSSSSSSSTTTT!!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Skapa flashcards