Direktlänk till inlägg 6 maj 2011
Detta är så präktigt så jag nästan far illa. Men som man bakar får man äta. Mackor. Men detta är så rustikt så att jag baxnar. Skulle det varit en bok kunde det vara tryckt på sånt där matt oblekt papper som man använder när man vill kränga något "genuint" och ekologiskt. Ni vet som när man te x ska marknadsföra närodlad potatis eller nåt, då ska det alltid vara nån som gräver i myllan med bara händerna. Det är ideologisk manipulation så att det osar om det! Här osar det brödbak. Hursomhelst...
Bakade tre olika limpor hemma på en dag. En med durumvete - den ljusa- och två med surdeg. Den sista orkade jag inte ta kort på. Bakade dem oxå vid tre olika tillfällen. Huvva!
Det ljusa brödet fick snyggare inkråm när jag gjorde den på jobbet, i det förra inlägget. Men det är så många variabler - bättre ugn - bättre blandare och bl a bl a bland annat.
På sista bilden syns en vetesurstart. Det vill säga en så kallad "mamma".
Ja ja det e fläckigt på spisen. Kan Morberg så kan jag. Fast jag tror det e någe slags frön? Skriv in och rösta. F.ö måste det ju inte vara kliniskt rent jämnt. På jobbet JA, hemma NEJ.
...gyllenbrunt och allt sån dära. AJ! Det är så påtagligt att jag blir bländad.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|