Direktlänk till inlägg 5 maj 2011
Handen som en "tigertass" med klorna "indragna". Bladet skall vila mot fingrarna mellan andra och tredje leden hela tiden. Vik in tummen. Spetsen alltjämnt i brädan, dvs skär i en elliptisk rörelse. Använd alltid en jättevass kniv, då behöver du inte ta i och halka. Jag har nästan bara skurit mej när jag använt en slö kniv och jag använt för mycket kraft. Alltid för att jag slarvat. Slött blad ger oxå fulare vävnadssår. Stressa inte, koncentration. Skär man sig själv är det ens eget fel för att man inte tänker på vad man gör eller för man väljer taskiga knivar.
Nu hade jag hellre, eller oxå, bloggat om bröd med snygga bilder men har glömt sladden till kameran på jobbet. Do´h!
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|