Direktlänk till inlägg 21 april 2011
Jaget vill starta världens första doft -och smakförmedling!
Vem vill vara med?
Jag handlade lite färska örter från vaksala torg. Timjan och rosmarin är perenna, dvs de överlever flera år om man sköter dem ordentligt. De vill stå varmt i sandblandad jord med kalk i. Inte för mycket att dricka. Kalken är nog inga problem i Uppsala då vi har så mycket kalk i vårat vatten. Man ska oxå sätta groddade lökar i lite jord för egen gräslök! De växer fort och är mildare än vanlig lök. Samma metod går bra med vitlök. Äsch nu vill jag lyssna på Bellmans epistlar och äta sol likt örterne på min balkong! Ack alla dessa kval drivna av passionerade drifter!
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|