callesmat

Alla inlägg under mars 2011

Av admin. - 4 mars 2011 00:44


Gjorde en god pizza av irakisk surdegs-samon, tjocka passerade tomater, vitlök, strimlor av utbankat fläskkarré (saftigare än kotlett) marinerad i jerk-krydda å lite söt balsamvinäger. Klickad jättemjuk brieost, som voro det mozarella. Jättegott!


Jag vet att det inte är så intressanta inlägg just nu, men jag har inte varit så skrivsugen.

Av admin. - 2 mars 2011 13:32

Lagade på vad som fanns hemma...


Bryn tärnat sidfläsk. Svetta lök, selleri, och vitlök. Lagerblad, vitpepparkorn, timjan, några fänkålsfrö och gärna lite torrt vitt vin å skaldjurs -eller lantgrönsaksbuljong eller musselspad. Vatten. Torskfile eller vilken fast fisk du vill. Gröna ärtor. Riven pepparrot. Kan göras vegetariskt med svamp istället för fisk eller kött.


Går lika bra med kyckling och hönsbuljong (helst hemgjord).

Av admin. - 1 mars 2011 17:50


Jag har just lärt mej att när man lagar mat med kokosmjölk så ska man hälla i det i omgångar, för att inte späda ut kryddsmaker som ska in i maten, men MEST för att fräshheten i smak försvinner fort i uppvärmd kokosmjölk!!! Spara alltid lite till slutet. Jag brukar använda den tunna genomskinliga delen först och den tjocka delen mot slutet på lägre värme , så motverkar man oxå att den skär sig.Man kan oxå vispa ut dem i varandra. Hur som helst ska man inte kraftigt koka kokosmjölk.
Det är nyttigare än grädde, och man kan göra veganglass av det!


  silar tjock kokosmjölk genom chinois -finmaskig "kinasil"-till en halvkantin.


Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards