Direktlänk till inlägg 30 mars 2011
Jag gjorde ett pasta-strö. Något crunchigt som blir en kontrastbrytning mot mjuk spagetti eller ris att strö över på tallriken. Kan oxå toppa en gratäng med lite fett innan den går in i ugnen, med eller utan ost.
Kanske gratinera på ngn smakrik fiskfilé, jag kan tänka mej gädda eller gös.
Gratinera på slutet över skivad råstekt ugnspotatis. Då är det gott att blanda i lite svarta oliver (tack "Vårans Anette").
Eller mala lite mer, blöttlägga och använda som utdrygningmedel i te x köttbullar?
Nu använde jag helt enkelt vad som fanns hemma till min blandningen. Den består i torkat bröd från igår, några skorpor, torkad svamp, vallmofrön, oregano, lite vitlökspulver en aningen salt och lätt rostade solrosfrön. Allt mald i matberedare. Börja med brödet och svampen. Bara några "pulsar", innan du tillsätter resten förutom oregano, vallmo, vitlök och salt. Det kan blandas i efter. Jag var ute efter "olika storlekar på innehållet" - dvs fin och grovmalt samtidigt. Gott!
Ser lite ut som musli. Går nog att använda som det oxå om det inte vore för vitlöken. Smakar lite som en blandning mellan popcorn och musli faktiskt. Ni som följt bloggen vet att jag älskar tillbehör!
.....
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 | 31 |
||||||
|