Direktlänk till inlägg 17 mars 2011
....och då har jag inte tagit med de blandningar som finns i frysen...!
Thai-sjukrydda (egentligen tio), hel garam masala, egen jerkblandning, kryddnejlika, timjan, muskot, lagerblad, OLD BAY seasoning (tack Knas!), galangal, fänkål, sechuan, baharat (paprika, kanel, svartpeppar, spiskummin, koriander, kryddnejlika, muskot), stark rökt paprika, kina5krydda, Bakokrydda, svart senapsfrö, svart kardemumma, mild rökt paprika, masala dabba (med bla kanel, garam masala, korianderfrö) wasabipulver, ajwain, curryblad, limeblad, chilipulver, "mild" madras curry, vallmofrö.
Frånvarande elever: gurkmeja, kyndel, oregano och hel spiskummin.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 | 31 |
||||||
|