Direktlänk till inlägg 28 februari 2011
Stekte filéer av makrill, genom att vända i mjöl för krispighet, stek i kokosolja och smör samt pensla dem i pannan med min superheta röda curry-paste. Det smakade gott och blev inte för starkt eller dödade smaken av fisken. Skulle nog bli ännu godare om man gjorde det på hel fisk genom att smeta in hela firren med denna kryddmarinad/rubb, som de gör i Indien.
Senare ska jag göra en grön currypaste - med söt basilika och grön chili som grund. Jag måste använda upp min jätteburk med thailändsk räk-paste som går ut snart. Man kan inte äta den direkt och chilifrukter konserverar även ganska bra.
Ps. Den smakar väldigt gott kall oxå!! Kall vit fisk är ofta rökt, vilket gav mej en idé. Jag funderar på att leta reda på recept/tekniker för att röka inomhus. Man kan göra det i tex wokpanna på spisen- galler ovanpå ngt rykande aromatiskt växt- tätt förslutet med folie. Det blir varmrökning givetvis samt inte tillräckligt länge för att tillaga fisken, men säket väldigt gott att sedan använda i vidare matlagning. Fast kanske skruva ned "rökfångarn".
För det är just det som många glömmer- att smakupplevelse inte bara är sölt, salt , surt, beskt och umami. Det finns ju oxå rökt, starkt, kallt, varmt, fylligt, mjukt, knaprigt, strävt osv.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | |||||||||
|