Direktlänk till inlägg 22 februari 2011
Kyckling som jag marinerat med La kama, en marockansk kryddbladning av gurkmeja, ingefära, kanel, svartpeppar och muskot. Kanel är bästis med kyckling! Sen lite riven vitlök och citron över hela fågeln.
Jag blandade även i lite Kama i smör med citron och vitlök och stoppade under bröstskinnet. Man får skära bort senan mycket försiktigt sen lossa skinnet utan att det går sönder. Fläk upp bena å skåra låren.
Fyllde skrovet med varma citroner, persilja och några Loomi.
Salt givetvis.
Tillaga på 125grader i ugnen tills ca 70grader inner. Temp som ni ser. Sista minuterna höjde jag övervärmen för krispigt skinn.
Köper man en vacuumförpackad kyckling kan man gärna svagsjuda den på 70grader i plasten ca 10min, sen svalna innan man öppnar - så har tillagningen redan börjat på ett skonsamt å smakbevarander sätt! Samt du behöver inte tvätta händerna stup i kvarten när du tar i den. Bara nästan.
Ris till smaksatt med spiskummin i vattnet. Kanske lite grönsaker.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | |||||||||
|