callesmat

Direktlänk till inlägg 22 februari 2011

Kylling

Av admin. - 22 februari 2011 15:42



Kyckling som jag marinerat med La kama, en marockansk kryddbladning av gurkmeja, ingefära, kanel, svartpeppar och muskot. Kanel är bästis med kyckling! Sen lite riven vitlök och citron över hela fågeln.

Jag blandade även i lite Kama i smör med citron och vitlök och stoppade under bröstskinnet. Man får skära bort senan mycket försiktigt sen lossa skinnet utan att det går sönder. Fläk upp bena å skåra låren.

Fyllde skrovet med varma citroner, persilja och några Loomi.

Salt givetvis.

Tillaga på 125grader i ugnen tills ca 70grader inner. Temp som ni ser. Sista minuterna höjde jag övervärmen för krispigt skinn.


Köper man en vacuumförpackad kyckling kan man gärna svagsjuda den på 70grader i plasten ca 10min, sen svalna innan man öppnar - så har tillagningen redan börjat på ett skonsamt å smakbevarander sätt! Samt du behöver inte tvätta händerna stup i kvarten när du tar i den. Bara nästan.


Ris till smaksatt med spiskummin i vattnet. Kanske lite grönsaker.


   

 
ANNONS
 
Ingen bild

Martin

23 februari 2011 21:18

fan så nice. Blir ju sugen som attan!

admin.

23 februari 2011 21:49

tack gubbskrutt!

 
Ingen bild

Majjtin

23 februari 2011 23:00

Sweeet!

admin.

24 februari 2011 01:47

jo tack själv!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58


  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31


    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Arkiv

Följ bloggen

Följ callesmat med Blogkeen
Följ callesmat med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se