callesmat

Direktlänk till inlägg 22 januari 2011

Lite mera grytor

Av admin. - 22 januari 2011 02:00

Tunisien

Fräs biff i strimlor med riven vitlök i olja. Ta upp.

Fräs med lite kummin, spiskummin i olja. Tomatpure´ och vatten. Kanelstång.

Puttra på låg låg värme i en timme. Tillsätt lite kaffepulver, puttra ett tag till.

Lägg i köttet. Smaka av med salt.

Servera med rå finhackad lök, hackade tomater och strimlad persilja.

Ris.

Kycklingbitar i en lergryta / tagine. Tillsätt kanel, ingefära, inlagd citron, saffran ooch aprikosmarmelad, tomatpure´. Vatten

Puttra tills köttet lossnar från benen.

Tillsätt strimlad koriander, persilja, torkade plommon och rostad mandel. Smaka av med salt och ev peppar.

Egypten

Aborre eller nåt liknande marineras i citron, saffran och vitllök.

Svetta lök, grön paprika, vitlök. Tillsätt tomatpure´ och sen passerade tomater. Puttra på låg låg värme minst en timme.

Tillsätt fisken och puttra klart i ugnen. Salta. Sådeså.

 
 
Tobias

Tobias

9 februari 2011 07:20

Fräck udda blogg! Kom ihåg när jag var I Egypten, maten var inte alls så smakfull som din ingredienslista föreslår. Varför tror de att västerlänningar är utan smaklökar tro? :P

http://www.bachbloggen.bloggplatsen.se

admin.

6 mars 2011 18:55

tack!

Egypten har ju många turistfällor och jättemycket turistmat. Det beror på var man äter. Landet har en otrolig matkultur, å i de flesta länderna i mellanöster å asien får man den bästa maten i hemmen, lagade av mammorna. Fast man kan ju inte rekommendera att åka dit just nu ;)
Viva La Revolution!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards