Direktlänk till inlägg 22 januari 2011
Tunisien
Fräs biff i strimlor med riven vitlök i olja. Ta upp.
Fräs med lite kummin, spiskummin i olja. Tomatpure´ och vatten. Kanelstång.
Puttra på låg låg värme i en timme. Tillsätt lite kaffepulver, puttra ett tag till.
Lägg i köttet. Smaka av med salt.
Servera med rå finhackad lök, hackade tomater och strimlad persilja.
Ris.
Kycklingbitar i en lergryta / tagine. Tillsätt kanel, ingefära, inlagd citron, saffran ooch aprikosmarmelad, tomatpure´. Vatten
Puttra tills köttet lossnar från benen.
Tillsätt strimlad koriander, persilja, torkade plommon och rostad mandel. Smaka av med salt och ev peppar.
Egypten
Aborre eller nåt liknande marineras i citron, saffran och vitllök.
Svetta lök, grön paprika, vitlök. Tillsätt tomatpure´ och sen passerade tomater. Puttra på låg låg värme minst en timme.
Tillsätt fisken och puttra klart i ugnen. Salta. Sådeså.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|