Direktlänk till inlägg 8 januari 2011
Ett tips till gott te. Svart te av earl grey eller ceylontyp. Rakt upp å ner alltså , kanske smaksatt med bergamott. Inte en massa blommor i å sånt tjafs. Tillsätt en Garam Masala-bas av hel lättkrossad kardemumma, några plattare kanelstänger (sån med bark på) å några få kryddnejlikor.
Garam betyder ungefär "varm", eller "värma".
Om du behöver så häll i lite honung eller nåt. Själv gillar jag mest kanel. Sen kardemumma å minst nejlika. God arabisk/indisk/nord -nordöstafrikansk smak!!
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|