callesmat

Direktlänk till inlägg 29 december 2010

Snuset Gott!!

Av admin. - 29 december 2010 21:08



Kryddsnus!


För dem som gillar snus...och för dem som inte gör det.


Typ 4-5delar sechuanpeppar och 1del svartpeppar males och blandas med 1/2-1del chilipulver samt 1del färsk ingefära,  1del senapsfrö, 1 del vitlök och en nypa korianderfrö. Mosa ihop med ett par stänk hett vatten tills konsistensen blir som baksnus. Stoppa under läppen, det biter bra och känns fräscht. Man kanske snabbt kan steka snuset innan som små små köttbullar så vaknar smakerna ytterligare. Förvara tätt i kylen.


En kanske oxå kan experimentera med andra ingredienser som "biter". Wasabi (hehe), kryddnejlika, galangal. Whisky?? Galangalen....


Är jag galen???

 
 
Ingen bild

marten

29 december 2010 21:19

Antagligen... det duger nog inte för pipan heller tyvärr, men kanske som pepparpasta i kottfarsas...

 
Ingen bild

Peter

2 januari 2011 17:54

och nu till jul kanske kanel och kardemumma?

admin.

2 januari 2011 17:55

Visst

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Skapa flashcards