Direktlänk till inlägg 29 december 2010
Kryddsnus!
För dem som gillar snus...och för dem som inte gör det.
Typ 4-5delar sechuanpeppar och 1del svartpeppar males och blandas med 1/2-1del chilipulver samt 1del färsk ingefära, 1del senapsfrö, 1 del vitlök och en nypa korianderfrö. Mosa ihop med ett par stänk hett vatten tills konsistensen blir som baksnus. Stoppa under läppen, det biter bra och känns fräscht. Man kanske snabbt kan steka snuset innan som små små köttbullar så vaknar smakerna ytterligare. Förvara tätt i kylen.
En kanske oxå kan experimentera med andra ingredienser som "biter". Wasabi (hehe), kryddnejlika, galangal. Whisky?? Galangalen....
Är jag galen???
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 |
31 | |||||
|