Direktlänk till inlägg 30 november 2010
Tips: blötlägg en hel påse torkade bönor i åtta timmar, skölj av noggrannt och fryst in i platta påsar. Sen är det bara att koka direkt från frysen (antar jag) vid behov.
På bilden vita bönor som jag delvis (1/3) kokat med gurkmeja och delvis utan. Ser ut som godis! :)
Salta inte vattnet när du kokar (sjuder), då blir skalet hårdare. Skumma allteftersom.
Jag har hört att man kan sjuda bönorna i keramikgryta så blir skalen mjukare. Eller tillsätta en rå potatis i vattnet. Kanske även några hela vitlökar för smak., ev lagerblad.
Sen e det bara att tillsätta nån god olja, kryddor och lite färsk finhackad persilja.
Ju oftare du äter bönor desto mer vänjer sig magen vid gasen. Annars går det ju bättre att äta linser.
En minnesregel för hur man kokar grönsaker är - växer de under jorden ska de läggas i kallt vatten. Växer de ovan jord skall det läggas i kokande vatten (för att driva ur syret som förstör vitaminer och färg). Ett undantag är väl torkade bönor som växter ovan jord i "frö"-skidor!
PS. Jag skulle faktiskt kunna använt majskorn istället för gula bönor !
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 |
30 | ||||||||
|