callesmat

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2010

Terminens gång#2

Av admin. - 18 oktober 2010 20:30

 

Överst e skördepanna av bl a paprika, squash, rödlök, färsk timjan, korv, chilipulver och ägg som bakas av i ugnen tillsammans. Aandra bilden e en enkel potatisgratäng på skivad mjölig potatis, lite vitlök salt peppar, gräddmjölk och en aning mogen ost.

Broccoli-bechamel med smör och därefter ordentlig köttfärslimpa strax innan jag penslade med soja. Enkelt. Svensk mat kan mäta sig med italiensk, teknik e långt viktigare än många ingredienser.

Viktigt är att tillsätta lite potatismjöl eller mosad potatis till blandningen så absorberar det en del av fettet. Annars kan limpan spricka.

I övrigt innehåller den nötfärs, ägg, salt, nymortlad svartpeppar, kryddpeppar, persilja, lite havregryn svälld i mjölk. Blanda inte för länge då blir färsen seg. Den ska få jämn färg tills blandningen börja klistra sig -släppa fettet- lite. Blanda lite matloja i färsen så är det lättare att blanda. Blanda blanda bla bla bl a!!

 

Det blev brunsås med rödvinbärsgele, kokta pären å smörgåsgurka till.

Nu ska jag "rosta" mera Garam Masala..!!  Mmm det doftar varm jul!!

 
 
www.mallie.bloggplatsen.se

www.mallie.bloggplatsen.se

13 november 2010 13:29

vilken kock du måste vara!

http://www.mallie.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards