Direktlänk till inlägg 18 oktober 2010
Överst e skördepanna av bl a paprika, squash, rödlök, färsk timjan, korv, chilipulver och ägg som bakas av i ugnen tillsammans. Aandra bilden e en enkel potatisgratäng på skivad mjölig potatis, lite vitlök salt peppar, gräddmjölk och en aning mogen ost.
Broccoli-bechamel med smör och därefter ordentlig köttfärslimpa strax innan jag penslade med soja. Enkelt. Svensk mat kan mäta sig med italiensk, teknik e långt viktigare än många ingredienser.
Viktigt är att tillsätta lite potatismjöl eller mosad potatis till blandningen så absorberar det en del av fettet. Annars kan limpan spricka.
I övrigt innehåller den nötfärs, ägg, salt, nymortlad svartpeppar, kryddpeppar, persilja, lite havregryn svälld i mjölk. Blanda inte för länge då blir färsen seg. Den ska få jämn färg tills blandningen börja klistra sig -släppa fettet- lite. Blanda lite matloja i färsen så är det lättare att blanda. Blanda blanda bla bla bl a!!
Det blev brunsås med rödvinbärsgele, kokta pären å smörgåsgurka till.
Nu ska jag "rosta" mera Garam Masala..!! Mmm det doftar varm jul!!
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|