Direktlänk till inlägg 19 december 2009
Dvs egen senap. Mortla svarta senapskorn till ett kladdigt pulver. Tillsätt lite uppkokat vatten och rör om. Svalna. Rör i bra kallpressad rapsolja och vispa med gaffel tills det blir fin konsistens. Lite salt.
Sen är det bara att tillsätta vad man vill, socker eller honung, pepparrot, svartpeppar, whisky eller konjak, lite rödvinsvinäger kanske. Worchestershiresås? Kolla innehåll på köpe-senap för ideer! Exkludera E-nummer!
Egen gravlaxsås.
Rejält med enkel senap å ett stänk rödvinsvinäger med en nypa socker. På vilket tillsätts ungefär lika mycket matolja under vispning (gärna solros), precis som en majonäs.
Finhacka i dill och smaka av med lite salt.
Bör vara samma temperatur på alla ingredienser, då räcker det att vispa med en gaffel om man gör mindre mängd -häll oljan droppvis i början och snabbare mot slutet. Skulle den börja skära sig - tillsätt ett stänk kallt vatten och vipsa ihop den igen (som en majonäs). Går den inte ihop, rör ned sörjan över ny senap som ovan.
Är även gott till krabba. Eller i REJÄLT lager tillsammans med ströbröd på julskinkan som ska griljeras, fega icke med senapen på sagda skinka, så länge senapen inte är besk! Det gör hela skillnaden.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|