Direktlänk till inlägg 19 december 2009
Leta upp vilket recept som helst på pepparkakor, använd riktigt smör. Ingen ide´ att jag oxå skriver ut ett liknande recept som finns i två tusen upplagor. Man kan bara komma "so far" med skriftliga recept. Mat måste göras för att lättast förmedla/märka skillnaderna i bra och dålig teknik.
Här kommer skillnaden i ingredienser. Istället för ingefära, kryddnejlika, kardemumma, kanel osv använder du kinesiskt fem-krydda.
Om ni gör ischoklad, blanda i lite kokos-OLJA i chokladen, mot slutet. Inte det dåliga kokosfettet som bara är onyttigt och ofta slut på affären så här års. Kokosolja, gärna oraffinerad och ekologisk, är ett halvhårt vitt fett som är mycket nyttigare än det som betecknas kokosfett. Finns i asien/mellanösternbutiker eller stora saluhallar. Man använder fett i chokladen för att det ska bli glansigt och följsamt, mjukt. Smör funkar oxå - och det kostar 50spänn/kg vilket inte är dyrt med tanke på hållbarheten (två månader).
Oxå, tricket bakom saftiga lussekatter är inte att trassla med kesella, utan att ha mycket extra fett (smör) i degen! Saffran är uttorkande. Köp hela saffrantrådar , så dyrt du har råd, så råkar du inte få med dej den smaklösa kopian Safflon eller s.k vild saffran (fusk). Smula ned i varma mjölkdegspadet, saffran måste värmas för att utlösa smaken ordentligt.
Och som alltid när mjöl är inblandat, ha med en nypa salt. Återigen, standardrecept finns överallt på nätet, jag behöver inte bidra till den inflationen. Lägg gärna in egna under Kommentera för all del!
Så, nu har jag skrivit NÅT om julprylar.
Nyss marinerade jag en fläskkotlettrad i femkrydda och julöl! Får se hur det blir.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|